Haba

Haba spellen

Op onze kinderboekenafdeling vindt u een uitgebreide collectie Haba spellen. Deze spellen kenmerken zich door hun speciale vormgeving, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals hout en stof. Er zijn al spellen voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Door het spelen van spelletjes leren kinderen op hun beurt wachten en samen spelen. Bij sommige spellen gaat het om het winnen, maar er zijn ook coöperatieve spellen waarbij het er om gaat om met z'n allen van het spel te winnen. Veel spellen hebben een educatief karakter.

Hieronder vindt u enkele populaire spellen:

 

Oppperhoofd 1 Opperhoofd 2 OPPERHOOFD 3

 

Opperhoofd BOEM - BA -BOEM

Trommelslagen galmen door het tipidorp: het grote opperhoofd Boem-ba-boem is op zoek naar de beste ritmelezer onder de indianen. Vlijtig trommelt hij de wildste ritmes over de prairie, maar alleen wie de achterliggende geheime boodschap ontcijfert, wordt helper van de hardhorige medicijnman... Wie het snelst de volgorde herkent, op de juiste afbeelding slaat en aan het eind de meeste kaarten heeft, kan hier winnen!

Een ritmisch reactiespel met "Fex-effect" om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Met tamboerijn en 5 mephandjes. Van 3 tot 5 spelers vanaf 6 jaar.

De FEX-spellen van HABA bevorderen de executieve functies van kinderen. Executieve functies sturen ons denken en gedrag en zijn daardoor een belangrijke voorwaarde voor een succesvol leerproces en het gecontroleerd omgaan met eigen emoties. Zo worden kinderen met veel plezier en spanning fit om te leren. 


Berenhonger 1 Berenhonger 5    Berenhonger 6

Mijn eerste spellen: Berenhonger

De beer heeft reuzenhonger. Gelukkig staat er al een bord met verschillende lekkere hapjes klaar. Maar welke hapjes mag de kleine beer eerst eten? Dat verklapt de dobbelsteen. Wie helpt mee om de kleine beer te voeren? 

Spelletjes om van te smullen voor 1 -3 snoepberen vanaf 2 jaar

Geheugen- behendigheids- en taalspel


 

Drukte 1 Drukte 2 (1) Drukte 4

 

 Vrolijke drukte op de boerderij

De boerderij van boer Ben heeft een nieuwe bewoner: Flappie, de kleine hond! Hij gaat meteen op ontdekkingstocht. Wie gaat met Flappie mee naar de andere boerderijdieren en luistert hoe ze hem luidkeels welkom heten? Dankzij de verschillende speelmogelijkheden (dobbelsteen-, geluidsmemo- en reactiespel en twee verhaalvarianten) biedt deze geluidsspellendoos veel afwisseling en plezier. Een luidruchtige spelletjesverzameling met echte dierengeluiden, voor 1 - 5 kinderen van 3 tot 8 jaar. 

Dit spel bevordert:

- aandachtig luisteren

- eerste begrip van spelregels

Leeftijd: 3 - 8 jaar


Zebra 1 Zebra 2 (1) Zebra 5

 

Waar zijn zebra, leeuw & co?

De twee ondeugende vrienden Zorro Zebra en Louise Leeuw bedenken voor hun vrienden in de zoo een heleboel vrolijke spelletjes. Wie doet er met hen mee? Of het nu een geheugen- wedstrijd- of observatiespel is... in deze spelletjesverzameling vinden alle dierenliefhebbers vrolijke en afwisselende spelletjes met eenvoudige regels en korte speelduur. Een beestachtige spelletjesverzameling voor 1 - 3 kleine dierentuinbezoekers vanaf 2 jaar.

Leeftijd: vanaf 2 jaar


Vuurdraken 3 Vuurdraken 1  Vuurdraken 2

VUURDRAKEN

In het dal van de vuurdraken borrelt het vervaarlijk onder het aardoppervlak... De kolossale vulkaan Rubino staat na duizend jaar op het punt van uitbarsten! De drakenruiters kunnen er amper op wachten, want volgens de overlevering borrelen er uit de vulkaan waardevolle drakenrobijnen op. Wie met tactische vaardigheid en een beetje geluk bij het dobbelen zijn figuren rond de vulkaan laten vliegen en de meeste van de begeerde drakenrobijnen verzamelt, wordt aan het eind als onoverwinnelijke drakenruiter in de geschiedenis opgenomen! Een explosieve verzamelwedloop rond de vulkaan.

Aantal spellers: 2 - 4

Leeftijd: 5 - 99 jaar


Kayanak 1 Kayanak 4  Kayanak 5

KAYANAK

Vissen, ijs & avontuur

In de felle vrieskou van het noordpoolgebied zijn de ijsberen druk in de weer met waar ze het liefst mee bezig zijn: ijsvissen! Natuurlijk wil iedereen de vetste vangst binnenhalen, maar dat is helemaal niet zo eenvoudig. Alleen wie zich met vooruitziende blik over de ijsschotsen beweegt, op de juiste plaatdsen het ijs openhakt en met vaardige klauwen zijn vishaak hanteert, kan met een beetje geluk de begeerde vissen uit het water halen! De ijsbeer die als eerste tien vissen aan de haak heeft geslagen, wint het spel.

Een beresterk hengelspel voor 2 - 4 spelers 

van 4 - 99 jaar. Met variant vanaf 6 jaar.

Dit spel bevordert: waarneming, geheugen, concentratie, plannen.

Prijs: € 37,50NACHT VAN DE MAGISCHE 
SCHIMMEN
Habanacht1 Habanacht2 Habanacht3

Eens per jaar komen de magische bewoners van het betoverde sprookjesbos bij elkaar om een groot feest te vieren. En zoals altijd verzamelen ze zich rond het kampvuur voor een geheimzinnige dans. Maar in de schemer van de nacht tekenen zich alleen de schimmen van heksen, trollen en elfen af. Wie de schaduwen herkent en onthoudt welk sprookjeswezen niet rond het kampvuur heeft gedanst, kan dit magische raadsel oplossen en het spel winnen.

Een betoverend schimmenspel met 3D-opbouw.

Leeftijd: 4-99 jaar

Aantal spelers: 2- 4

Met varianten voor beginners en gevorderden.

Dit spel bevordert: waarneming, geheugen, concentratie.

Prijs: € 37,50

Kijk ook naar het filmpje:

Nacht der magischen Schatten Video


Klimop1 Klimop2 Klimop3

KASTEEL KLIMOP

Een ridderlijk stapelspel

De ridders zijn boos. De stoute koning heeft alle schatten in zijn kasteel verborgen. Dus verzamelen de ridders zich om de schatten te veroveren. Ze klimmen, de een na de ander, tegen de kasteelmuur omhoog en springen het kasteel in. Wie geluk heeft bij het gooien met de dobbelsteen en met het stapelen, wint de meest waardevolle schat! Eenvoudige spelregels voor snel speelplezier.

Vanaf ca. 4 jaar 2 - 4 spelers 

Spelduur ca. 10 minuten

Prijs: € 17,95

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.


 Eerstespel1 Eerstespel2  Eerstespel3 

MIJN EERSTE SPELLETJESDOOS

De grote spelletjesverzameling van HABA

Een spannende combinatie klassieke en nieuwe bord- en kaartspellen, met liefde vormgegeven. Voor kinderen geschikt houten spelmateriaal. Voor een geslaagde kennismaking met de wereld der spelletjes.

Geweldige geheugen-, wedstrijd-, en kleurenspellen, aan beide zijden bedrukte speelborden.10 spellen in één doos.

In deze verzameling zijn de mooiste spelletjes samengebracht! 

         Voor 2 - 6 spelletjesontdekkers vanaf 3 jaar.

         Dit spel stimuleert:

  • Eerste begrijpen van spelregels
  • Samenwerken
  • Geheugen
  • Kleuren herkennen

Prijs € 37,50


BOOMGAARD1 BOOMGAARD2 BOOMGAARD3

 

BOOMGAARD

Het eerste spel dat we u presenteren is meteen de all-time favorite van HABA:

Potverdrie, de raaf wil de rijpe vruchten pikken! Maar de kinderen werken samen en verzamelen zoveel kersen, pruimen, peren en appels als ze kunnen. De spanning stijgt. Wie zal er winnen: de stoute raaf of de vlijtige kinderen? Een coöperatief spel voor 1 - 8 kinderen van 3 - 6 jaar waarbij allen samen winnen of verliezen. Verkrijgbaar met Nederlandse verpakking.

Leeftijd: 3 - 6 jaar

Dit spel stimuleert:
  • Kleuren/vormen
  • Samenwerken
  • Fijne motoriek

Prijs: € 37,50


 

Vraag in de winkel gerust om uitleg. Wij zijn er om u te adviseren.

Voor meer info over Haba klik op onderstaand logo:

Haba

 

 

 

 

pro-mbooks3 : libris