We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Paperback

€ 20,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Het éne nodige

Paperback

€ 20,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

'Het éne nodige' van Anna de Savornin Lohman is een anti-feministische roman. Toen dit boek in 1897 verscheen was er een maatschappelijk debat gaande over de rol van de vrouw: moest de vrouw thuisblijven om voor haar man te zorgen? Of mocht de vrouw ook gaan werken om zich maatschappelijk nuttig te maken? De Savornin Lohman koos voor het eerste. Het was de taak van de vrouw om voor het huishouden te zorgen. Zij probeerde deze mening kracht bij te zetten met de roman 'Het éne nodige' - maar dat is zo'n vreemde roman, dat je je af kunt vragen of de publicatie ervan de anti-feministische zaak wel goed gedaan heeft. De hoofdpersoon is Katie, een zelfstandige onafhankelijke feministische vrouw. Het loopt door haar onafhankelijkheid slecht met haar af. Maar dit gebeurt zo 'over the top' dat het verhaal volstrekt ongeloofwaardig is. 'Het éne nodige' is echter wel goed geschreven en zeer vermakelijk om te lezen; tel daarbij op dat het een belangrijk document is in de geschiedenis van de emancipatie van de vrouw. Redenen genoeg voor een heruitgave - de spelling is gemoderniseerd, maar de sfeer is typisch Den Haag in het Fin-de-Siècle.
ISBN
9789464187106
Vorm
Paperback
Uitgever
Brave New Books
Druk
1e
Verschenen
20-01-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
139 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris