februari

Geef een boek cadeau: Kruistocht in Spijkerbroek

zaterdag 9 februari 2019

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk onder het kopje ‘boekhandel’ bij welke boekhandels je kan doneren.

Het jeugdboek van 2019 is Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman

Kruistocht in spijkerbroek is een spannend avontuur over vriendschap, wreedheid en geloof, dat je meeneemt door Europa in het jaar 1212. Een avontuur om samen te lezen, voor te lezen of stiekem onder de dekens met je zaklantaarn te ontdekken.’ – Martha Baalbergen, voorzitter Stichting Geef een boek cadeau

Meer informatie

maart

Signeren Stephen Molier - Bankier van de dood

zaterdag 23 maart 2019
James Hoffman is een mysterieuze aandeelhouder van de
grootste bank ter wereld. Net zoals iedere bankier in het
zakencentrum van Londen zoekt hij in de avond naar liefde
in een stripclub. Als hij verliefd wordt op Daisy, het nieuwe
meisje in de club dat sprekend op zijn moeder lijkt, heeft
hij dringend advies nodig van iemand die begrijpt hoe de
liefde werkt.

Nick Andersen besluit na een huwelijk van vier weken zijn
vrouw te verlaten. Voor de eerste keer in vijfentwintig jaar
maakt hij een eigen keuze en gaat bij de bank werken als
assistent van James Hoffman. Met de hulp van Nick bloeit
de liefde tussen James en Daisy onverwacht op, maar op
dezelfde avond dat de aandeelhouder haar wil vrijkopen
is ze ineens verdwenen. Nick en James gaan op onderzoek
uit en komen duistere zaken uit het verleden tegen.

Door leugens, bedrog en vreemd gedrag van de mensen die
ze ondervragen rijst de vraag: was er echte liefde tussen
James en Daisy of was ze onderdeel van een complot?
Meer informatie

Signeren Murat Isik

dinsdag 26 maart 2019

Murat Isik komt dinsdag 26 maart 1 uurtje signeren in verband met zijn essay "Mijn moeders strijd".

Murat Işık (İzmir, 11 september 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Işık studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn eerste prijs kwam voor zijn korte verhaal 'De purperen citroen' tijdens de juni Kunstmaand van 2007. Dit verhaal is door regisseur Thomas Bijsterbosch vertaald in een theaterstuk. In 2011 kreeg hij de El Hizjra Literatuurprijs voor het korte verhaal 'De laatste reis'.

In 2012 kwam zijn eerste roman uit; 'Verloren Grond', waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg. Verloren Grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees Onzichtbaar. Dit verhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Işık is opgegroeid. Deze roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en de Libris Literatuur Prijs 2018. In juni 2018 werd bekend dat Isik de auteur zal zijn van het Boekenweekessay 2019.

Meer informatie

april

Hugo Borst in het Schoolhuis te Rijnsaterwoude

woensdag 3 april 2019

De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners.
Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

Meer informatie

Edding Workshop Flowerpower

vrijdag 5 april 2019

Op vrijdag 5 april komt de Flower Power bus van Edding Nederland bij ons op bezoek in het kader van #eddingflowerpower!
Van 11:00 – 12:00 uur geeft de workshopleider een workshop waarbij je in simpele stappen de mooiste bloemen leert tekenen! 
Kom je ook? Bel 0172-437323 om je op te geven. / Laat hieronder een reactie achter om je op te geven. / Stuur een e-mail naar [email protected] om je aan te melden.

Weest er snel bij want vol = vol...

Meer informatie

Koningsdag

zaterdag 27 april 2019

Op Koningsdag zijn wij de hele dag gesloten

Meer informatie

mei

Bookstoreday 2019

zaterdag 25 mei 2019

Programma

11 uur

Signeren van Peter Römer

Hij zette als bewerker van de televisieafleveringen de Baantjer boekenreeks voort. De eerste twee titels waren: De Cock en de onzichtbare moordenaar en De Cock en de moord in het circus met als basis de scripts die gebruikt waren voor de televisieseries.  Ook heeft hij onlangs nog het boek Oog om Oog uitgebracht.

 

15 uur

Knuffelen met reptielen

Vanmiddag komt Exotus Serpenti langs.  Zij nemen 8 verschillende reptielen (Rocky, Theo, Foetsie, Key, Koekoek, Sparrow, Wurmpie, Balletje, Kaa of een andere) mee die  geaaid en vastgehouden kunnen worden.  Daarbij is een mooi boek te koop over reptielen.

 

Meer informatie

juli

Schoolkoopdag 2019

vrijdag 12 juli 2019

15% korting op bijna alle schoolspullen,

Goodybag bij besteding van € 25,- aan schoolspullen, in de middag ijsjes.

 

Meer informatie

Schoolkoopdag 2019

vrijdag 19 juli 2019

15% korting op bijna alle schoolspullen,

Goodybag bij besteding van € 25,- aan schoolspullen, in de middag ijsjes.

Prittje werpen

Photobox

Schneider Rad van Fortuin

Meer informatie

september

Jeroen Windmeijer komt zijn nieuwe boek "De Offers" signeren

zaterdag 28 september 2019

OVER JEROEN WINDMEIJER

Hij is geboren in Delft (1969) en opgegroeid in Pijnacker, maar woont sinds zijn studententijd al in Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een indiaans dorpje op de Boliviaanse hoogvlakte aan de oevers van het Titicacameer. Na de lerarenopleiding heeft hij twaalf jaar gewerkt als leraar godsdienst op een middelbare school in Leiden. Sinds 1 januari 2019 is hij voltijds schrijver en staat onder contract bij uitgever HarperCollins Holland.

Zijn nieuwste boek "De Offers" gaat over:

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond tussen de mistige toppen van de Andes? In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

 

Jeroen Windmeijer heeft de volgende boeken geschreven

-  Bekentenissen van Petrus

-  Het Paulus Labyrint

-  Het Pilgrim Fathers complot

Meer informatie