We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

Holistische psychologie

In het holisme wordt de mens als één geheel gezien. Ons lichaam en geest zijn één, wat inhoudt dat onze fysieke en mentale gezondheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gedachten, gevoelens en verlangens hebben invloed op onze mentale staat van zijn, maar óók op ons lichaam. Deze visie zien we steeds vaker terug in onze samenleving.

Juriaan Galavazi is gespecialiseerd in holistische geneeskunde en laat zien dat een holistische benadering steeds gangbaarder wordt in de gezondheidszorg. De basis van zijn werk is de reguliere geneeskunde, maar hij biedt cliënten de mogelijkheid om breder naar hun klachten te kijken. In zijn boek Van klacht naar kans leert hij je hoe je jouw leven kunt verbeteren door beter naar je lichaam te luisteren.

Ook in de psychologie is deze holistische visie steeds meer terug te zien. Holistisch psycholoog Nicole LePera laat in haar boek How to be the love you seek zien hoe mentale, fysieke en spirituele gezondheid bij elkaar horen. LePera nodigt je uit om de holistische benadering van de psychologie iedere dag toe te passen, met als resultaat een vitaal, authentiek en vreugdevol leven.

De toenemende interesse in Ayurveda laat zien dat we het holisme ook vaker in praktijk brengen op het gebied van voeding en leefstijl. Ayurveda is een eeuwenoude geneeswijze uit India waarin lichaam, geest en ziel in evenwicht worden gebracht. Het streeft naar het behoud van de gezondheid door het in balans brengen van de ‘dosha’s', de energiepatronen die in het lichaam aanwezig zijn. In East by West brengt Jasmine Hemsley de ayurvedische kookprincipes de westerse keuken in. Met dit boek leer je lekker koken én hoe je voeding inzet als medicijn voor een gezond lichaam.

Met de boekjes Good Shit, Good Night en Good Flow laten Roos Neeter en Julia Blohberger zien hoe een goede stoelgang, nachtrust en menstruatiecyclus invloed kunnen hebben op je algehele gezondheid. Hun tips pas je eenvoudig toe in je ochtendroutine, dieet, slaapgewoontes en verzorging voor een gezond en energiek leven.

Holistische psychologie

How to be the love you seek

Nicole LePera

€ 24,99

Reserveer nu vast het nieuwe boek van Nicole LePera! Na het gigantische wereldwijde succes van de baanbrekende bestseller How to do the work komt Nicole LePera met haar tweede boek: How to be the love you seek. Ze past daarin haar revolutionaire zelfhulpmethode, waarin mentale, fysieke en spirituele gezondheid allemaal met elkaar verweven zijn, toe op relaties. Aan de hand van het laatste wetenschappelijke onderzoek, oefeningen, en voorbeelden biedt LePera een nieuwe weg naar helende relaties. 

Bijzondere auteur: Carolina Bont

Hoogsensitiviteit als kracht

Carolina Bont

€ 22,99

Carolina Bont is auteur, life-coach en grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ze is gespecialiseerd in de coaching van leidinggevenden en het geven van intuïtietrainingen voor bedrijven. Daarnaast heeft ze meerdere succesvolle boeken op haar naam staan. Ze bracht als eerste in Nederland hoogsensitiviteit op een nieuwe, positieve manier over het voetlicht met haar bestseller Hoogsensitiviteit als kracht. Carolina heeft haar hoogsensitiviteit jarenlang als een last ervaren, totdat ze het belang van intuïtieve ontwikkeling ontdekte. In dat proces begon ze de kwaliteiten van haar hoogsensitiviteit te zien. Met haar trainingen en boeken helpt ze anderen hun sensitieve kwaliteiten beter te begrijpen en optimaler te gebruiken. Ze benadert hooggevoeligheid als een kwaliteit die de weg wijst naar een intuïtief bewustzijn. De boeken van Carolina Bont leren je het beste te halen uit je hoogsensitiviteit, waardoor het geen belemmering is, maar een kracht.

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

pro-mbooks3 : libris