maart

Goede voornemens? Haal meer uit je leven door Leroy Naarden

donderdag 7 maart 2019

Welk moment is beter voor het echt opzetten van je goede voornemens dan Maart! Carnaval is voorbij en voorlopig niks bijzonders meer te beleven? Dan wordt het tijd om kennis te maken met Leroy Naarden. Op donderdag 7 maart komt hij naar de winkel voor een workshop: haal meer uit je leven! Hij heeft tips om je leven op 5 gebieden te verbeteren. Maar bovenal legt hij uit wat de principes zijn, die je nodig hebt om je voornemens te laten slagen.

Dus wees goed voor jezelf en meld je aan voor deze workshop.

Aanmelden: https://www.libris.nl/hetverbodenrijk-roosendaal/contact-winkel/

 

Meer informatie

Marc van Ostaijen over Wij zijn ons

dinsdag 12 maart 2019

Op dinsdag 12 maart a.s., organiseert De Witte Roos in de Bibliotheek VANnU een avond met socioloog Mark van Ostaijen. De avond zal vooral ingaan op zijn laatste boek Wij zijn ons - Een kleine sociologie van grote denkers

Waarom dragen we geen zwarte kleding meer bij een uitvaart? Is voetbal een nieuwe religie? Waar komt de populariteit van babyshowers en vrijgezellenfeesten vandaan? Hoe moeten we terrorisme begrijpen? Waarom is de discussie over Zwarte Piet heilzaam? Waar komt de Boze Witte Nederlander ineens vandaan? En waarom dienen we internet en smartphones te wantrouwen? In Wij zijn ons verzamelt bestuurssocioloog Mark van Ostaijen verschillende alledaagse thema’s en behandelt ze in het licht van klassiek sociologische inzichten.

Mark van Ostaijen foto

 

Meer informatie

Presentatie: Kwelling van Tamara Geraeds

zaterdag 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart presenteert Tamara Geraeds haar achtste boek. Kwelling.

Kan jij de moord oplossen? Kom het moordspel doen op 23 maart!

Auteur Tamara Geraeds presenteert haar nieuwe thriller Kwelling op een wel heel bijzondere manier: met een levensecht moordspel.

In dit spel sta je net als hoofdpersoon Christina voor een raadsel. Er is een lijk gevonden in de steeg achter de boekhandel. Wie heeft de man vermoord en hoe?

Kom je detective skills testen op 23 maart tussen 16.00 en 16.30 uur, bij boekhandel Het Verboden

Rijk in Roosendaal, en schaf meteen jouw gesigneerde exemplaar van Kwelling aan!

 

Meer informatie

Vier het boek tijdens de Boekenweek in Boekhandel Het Verboden Rijk

zondag 24 maart 2019

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Kom naar de boekhandel voor het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, het Boekenweekessay van Murat Isik en het speciale Boekenweekgedicht. Denk mee over het thema en laat u inspireren door de vele nieuw uitgebrachte titels over moeders! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Meer informatie

Esther Gerritsen tijdens Boekenweek 2019

dinsdag 26 maart 2019

Esther Gerritsen komt op dinsdag 26 maart 2019

Esther Gerritsen komt op dinsdag 26 maart 2019 naar Roosendaal. Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Esther Gerritsen is ook scenariste en columniste voor de VPRO Gids en de Volkskrant. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in Je hebt iets leuks over je en Ik ben vaak heel kort dom.

 

 

 

 

 

Meer informatie

april

Ilja Leonard Pfeijffer op woensdag 3 april 2019

woensdag 3 april 2019

Ilja Leonard Pfeijffer op woensdag 3 april 2019

Ilja Leonard Pfeijffer (Rijswijk (ZH), 1968) is dichter, classicus en schrijver. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba, waarover hij in 2015 bij De Witte Roos sprak. Zijn poëziebundel Idyllen werd in 2015 onderscheiden met de Jan Campert-prijs en de Awater poëzieprijs. In 2015 was Pfeijffer ook de auteur van het Poëziegeschenk. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Voor de Boekenweek 2000 stelde hij de bundel De Antieken: Een korte literatuurgeschiedenis samen. In 2010 schreef hij een aantal liedteksten voor de theatertour Durf Jij? van Ellen ten Damme. Hij schreef Brieven uit Genua in 2016 en Peachez, een romance in 2017. In 2018 verscheen zijn alom geprezen en Librisgenomineerde roman Grand Hotel Europa, waarover hij spreekt op 3 april. Pfeijffer woont en werkt in Genua.

Meer informatie

mei

Gameboy en Zonnemeisjes

zaterdag 25 mei 2019

10:00-11:00 Michiel Smits over Gameboy, verhaal van een verslaving

In het boek ‘Gameboy’ vertelt Michiel Smit het persoonlijke verhaal van zijn gameverslaving. Vanaf het moment dat Smit als vijfjarige een gameboy krijgt, is hij verloren. Wat begint als een potje gamen op de achterbank verandert sluipenderwijs in nachtelijke sessies in de computerkamer. De tweedimensionale spelwerkelijkheden leggen steeds meer beslag op zijn geest. Terwijl zijn gedachten duisterder worden en menselijk contact hem steeds moeilijker afgaat, lijkt er van buiten niet veel meer aan de hand dan dat hij een lastige puber is. Het omslagpunt komt wanneer hij als student college krijgt over het verslaafde brein. Opeens begrijpt hij waarom zijn leven steeds maar vastloopt in dezelfde patronen, en ook dat het niet te laat is er iets aan te doen

Michiel is in de winkel om hierover  te vertellen, maar vooral ook om uw persoonlijke vragen over dit onderwerp te beantwoorden. Want zijn verhaal staat niet op zichzelf!

Aanmelden kan hier.

Meer informatie

september

Paul van de Kar leest De spiegel van mijn Ziel

zaterdag 14 september 2019

Paul van de Kar, docent Nederlands loopt, denkt en dicht. Zoals misschien wel meer mensen doen. Maar hij schreef zijn gedichten neer in de bundel De spiegel van mijn Ziel. Op zaterdagmiddag 14 september leest hij voor.

Meer informatie

Boekenborrel met Gerard van Gemert

donderdag 19 september 2019

Ook dit jaar is weer de jaarlijkse Boekenborrel. Ideale gelegenheid om in heel korte tijd ideeën op te doen voor de komende Kinderboekenweek.

Meer informatie

oktober

Lezing: 75 jaar bevrijding van Roosendaal door Joss Hopstaken

woensdag 30 oktober 2019

In Roosendaals kroonjaar nog een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Roosendaal. De bevrijding. Dat is op 30 oktober precies 75 jaar geleden. Joss Hopstaken van het Erfgoedcentrum is uw gids deze avond.

Meer informatie