2019

maart

Marc van Ostaijen over Wij zijn ons

dinsdag 12 maart 2019

Op dinsdag 12 maart a.s., organiseert De Witte Roos in de Bibliotheek VANnU een avond met socioloog Mark van Ostaijen. De avond zal vooral ingaan op zijn laatste boek Wij zijn ons - Een kleine sociologie van grote denkers

Waarom dragen we geen zwarte kleding meer bij een uitvaart? Is voetbal een nieuwe religie? Waar komt de populariteit van babyshowers en vrijgezellenfeesten vandaan? Hoe moeten we terrorisme begrijpen? Waarom is de discussie over Zwarte Piet heilzaam? Waar komt de Boze Witte Nederlander ineens vandaan? En waarom dienen we internet en smartphones te wantrouwen? In Wij zijn ons verzamelt bestuurssocioloog Mark van Ostaijen verschillende alledaagse thema’s en behandelt ze in het licht van klassiek sociologische inzichten.

Mark van Ostaijen foto

 

Meer informatie

Presentatie: Kwelling van Tamara Geraeds

zaterdag 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart presenteert Tamara Geraeds haar achtste boek. Kwelling.

Kan jij de moord oplossen? Kom het moordspel doen op 23 maart!

Auteur Tamara Geraeds presenteert haar nieuwe thriller Kwelling op een wel heel bijzondere manier: met een levensecht moordspel.

In dit spel sta je net als hoofdpersoon Christina voor een raadsel. Er is een lijk gevonden in de steeg achter de boekhandel. Wie heeft de man vermoord en hoe?

Kom je detective skills testen op 23 maart tussen 16.00 en 16.30 uur, bij boekhandel Het Verboden

Rijk in Roosendaal, en schaf meteen jouw gesigneerde exemplaar van Kwelling aan!

 

Meer informatie

Vier het boek tijdens de Boekenweek in Boekhandel Het Verboden Rijk

zondag 24 maart 2019

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Kom naar de boekhandel voor het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, het Boekenweekessay van Murat Isik en het speciale Boekenweekgedicht. Denk mee over het thema en laat u inspireren door de vele nieuw uitgebrachte titels over moeders! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Meer informatie

Esther Gerritsen tijdens Boekenweek 2019

dinsdag 26 maart 2019

Esther Gerritsen komt op dinsdag 26 maart 2019

Esther Gerritsen komt op dinsdag 26 maart 2019 naar Roosendaal. Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Esther Gerritsen is ook scenariste en columniste voor de VPRO Gids en de Volkskrant. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in Je hebt iets leuks over je en Ik ben vaak heel kort dom.

 

 

 

 

 

Meer informatie

2020

maart

Oek de Jong - Boekenweek 2020

donderdag 12 maart 2020

Tijdens de Boekenweek 2020 komt Oek de Jong naar Roosendaal. Op donderdagavond 12 maart 19:30 is hij te gast in Bibliotheek VANnU. Oek de Jong is uitgenodigd naar aanleiding van het verschijnen van zijn laatste boek Zwarte schuur.

 

Meer informatie