Personeel in 't kort

Eelke

  Eelke (1954)

 In 1986 ben ik Boekhandel Hoogstins begonnen. Daarvoor zat ik in  het bankwezen. Ik kwam voor het eerst met het boekenvak in aanraking toen ik in  1975 op Ameland in een  boekwinkel ging werken. In 1979 kwam ik naar  Amsterdam. En dan op een dag spring je in  het diepe en begin je een eigen  boekhandel, in de gezelligste wijk van Amsterdam, met  aardige klanten en het  leukste personeel. Wat wil je nog meer? Het liefst lees ik hedendaagse  literatuur,  biografieën en thrillers. Ook mag ik graag de kookboeken doorworstelen en mijn vrouw dan weer kooktips geven. 

 

 

 

 

Marijke

  Marijke (1955)

 Als vrouw van Eelke  ben ik al sinds het allerprilste begin betrokken bij  Boekhandel  Hoogstins. Na het voltooien van mijn studie geschiedenis zijn wij  samen de boekhandel begonnen, een winkel die door de jaren heen met ons is  meegegroeid tot wat het nu is. Niet alleen het lezen van zo veel boeken, maar  ook het samenwerken met zo veel medewerkers en het helpen van zo veel  klanten heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik hoop dit nog lang te mogen  voortzetten.

 

 

 

 

Wies2

   Wies (1976)

 Al geruime tijd werk ik bij Hoogstins. Ik maak de etalages en ben verantwoordelijk voor de kinderboeken. Mensen op straat vragen me vaak waar ze me van kennen, dat is dus van Hoogstins, de leukste boekhandel van Amsterdam.

 

 

 

 

 

Victor  Victor (1970)

 Ik ben degene die er bij Hoogstins de meeste dienstjaren op heeft zitten. Ik houd  me bezig met het assortiment van de winkel Luxecadeautjes, waardoor ik  helemaal thuis ben in de lederwaren, onze brede collectie pennen en Moleskine-  artikelen. Ook onderhoud ik de webwinkel (shop.hoogstins.nl). Natuurlijk  hou ik ook erg van lezen. Het liefst lees ik thrillers of boeken over sport,  afgewisseld met op z’n tijd een goede roman. Maar mijn grootste hobby is toch  wel het bespelen van het mooiste muziekinstrument dat er is, de hobo.

 

 

 

 

  Ans (1961)

vanaf 2002 werk ik met plezier bij Hoogstins, vooral vanwege het brede assortiment en de prettige sfeer. Mijn motto is “If all else fails, read a book”. Boeken zijn voedsel voor de geest. In elke periode van je leven is er wel een boek dat grote indruk maakt, of zelfs een beslissende invloed op je heeft. Bij mij kan dat een roman zijn, maar ook (oosterse) filosofie, psychologie, een biografie of geschiedenis. In mijn vrije tijd doe ik sinds 1995 aan taichi. Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby want ik geef er ook les in. Zie voor meer info www.taichi4you-amsterdam.nl

 

 

 

 

Niels  Niels (1968)

Mijn naam is Niels Nijborg en al voor mijn studie filosofie ben ik in het boekenvak  terechtgekomen. Op dit moment doe ik projecten voor uitgevers en werk ik als  oproepkracht voor boekhandel Hoogstins. Wat is er nou leuker dan werken in een  boekhandel. En af en toe ben ik in voor een goede maaltijd en een lekkere borrel.

 

 

 

 

Marieke

Marieke (1988)

Dankzij mijn ouders die beiden in een boekhandel werk(t)en ben ik zelf ook al vroeg begonnen in het boekenvak. Al tijdens mijn studies Kunstgeschiedenis en Theaterwetenschap werkte ik bij Athenaeum Boekhandel. In januari 2016 ben ik bij Hoogstins begonnen, hier ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van literatuur, poëzie en de Engelse boeken. In mijn vrije tijd werk ik in het theater en test ik graag nieuwe kookboeken uit.

 

 

 

Sjoerd

Sjoerd (1991)

Ik ben opgegroeid in deze winkel en werk er nu. Het mooiste van deze baan vind ik het helpen zoeken naar het perfecte boek en het zoeken naar een boek met weinig gegeven informatie. Dus vraag gerust om mijn hulp als u mij ziet.. 

 

 

 

 

Rosa Lena

Rosa Lena (2003)

Ik werk pas sinds een korte tijd in de winkel, en vind het nu al geweldig. Er is niks mooiers dan omringd zijn door boeken en mensen helpen met een nieuwe favoriet vinden. Zelf lees ik het liefst fantasy en young adult. Buiten het lezen spendeer ik vooral veel tijd aan Dungeons & Dragons en het luisteren van muziek!

 

 

 

 

Niki

Niki (1995)

Als ik niet in de tuin sta als hovenier of aan het ontwerpen geslagen ben, dan heb ik meestal wel een boek in mijn handen. Iets luchtigs of iets lastigs, als het maar een mooie cover heeft. Op zondagen sta ik tot uw dienst bij de Hoogstins.

 

 

 

 

Claudine

Claudine (1989)

Na mijn studie kunstgeschiedenis, heb ik een aantal jaar in een kunsthandel gewerkt. Toen raakte ik gefascineerd door boeken en alles wat daar mee te maken heeft. Nu werk ik hier sinds vorig jaar met veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

pro-mbooks3 : libris