Boekpromotie: Er valt een Gat in de Tijd - John. D. Kruse

zaterdag 27 augustus 2016 15:30
Boekpromotie: Er valt een Gat in de Tijd - John. D. Kruse
Op zaterdag 27 augustus komt Oud Assenaar John Kruse zijn boeken 'Er valt een Gat in de Tijd. Biografische vertellingen' en 'Niet ja, is Nee’ bij Boekhandel Iwema promoten.

 

Oud-Assenaar John Kruse heeft een deel van zijn leven beschreven in een fraai boekwerk.In zijn boek omschrijft John Kruse zijn jeugdjaren op een open wijze met eenvoudig, maar helder taalgebruik. Belevenissen uit die tijd in de omgeving van de Molenstraat, anekdotes uit de periode met Phoenix en wat meer levensbeschouwelijke uit latere perioden maken het tot een lezenswaardig werk.

Maar ‘Er valt een Gat in de Tijd’ is meer dan alleen een biografie. Er zijn beschrijvingen van dromen, ergernissen (van John), levensbeschouwelijke zaken en relaties. En ook een fictief verhaal met biografische aspecten, dat zich afspeelt in het jaar 2043 in de stad Tbilisi in Georgië en het Zielenrijk.

‘Twee jaar geleden gebeurde het, dat de drift om opnieuw te creëren, of misschien ook wel om vooral gewoon bezig te willen zijn, mij er toe aanzette om mijn leven, de liefdes, gedachten, roerselen en belevenissen, middels het schrijven van een meer dan gewone biografie; aan de herinneringen van het brein te ontfutselen. Mede ondersteund door mijn kloppende hart en de eeuwig waakzame ziel!


In eerste instantie was het de gedachte om het eindresultaat alleen in een digitale virtuele vorm, het licht te doen zien. Maar gedreven door het verlangen naar een meer tastbaar voorkomen, kwam ik via Google terecht bij een uitgever die e-Books uitbrengt, en tevens boeken drukt. Het stimuleerde om er vol tegen aan te gaan. 


Beelden uit mijn jongste levensgeschiedenis kwamen naar boven, en bouwden zich zo op tot het moment, net na mijn ontslag uit het verplichtte militaire dienstverband, dat de allereerste echte liefde een feit was. Dat heeft mij, nee beter ons, vijf goede jaren gebracht, tot het moment, van het acute einde. Beschaamd en met wroeging geef ik toe, het niet voldoende te hebben zien aankomen. Te gemakkelijk heb ik er afstand van genomen. Dat wreekt zich tot op de dag van vandaag.’

 

 

 

In zijn nieuwste boek ‘Niet ja, is Nee’ heeft Kruse een vervolg geschreven op het fictieve verhaal van zijn eerste bundel. De titel van het boek komt voort uit het Thais. Als de Thai ‘niet’ of ‘nee’ zeggen, is dat ‘Mai Chai, oftewel ‘Niet Ja’. 'Niet ja, is Nee'  is een beschrijving van de meest uiteenlopende roerselen, belevenissen, onderwerpen, dromen en wensen voor de mensheid, zoals Vrijheid.

Er staat eigenlijk voor elk wat wils in deze pocket.
'Een gekkigheid, een kwinkslag of een spreekwoord dienen vaak als toefje tekstuele room op de finale alinea. Een ieder is vrij, om er het zijne van te vinden.' aldus Kruse.

9914347042716460

Niet ja, is Nee (blz. 255)

Er is geen weg terug als je hebt besloten om ergens een
einde aan te maken; nee te zeggen om er van af te
zijn, in plaats van een positief ja, te laten horen.
Ja, daar moet je durf voor hebben.

Als ja niet meer tot de mogelijkheden behoort,
dan is het zo klaar als een klontje,
en moet je op de blaren zitten!

John D. Kruse

 

Kruse kreeg in 1970 bekendheid als zanger van de Asser band Phoenix met de hit 'Ode to Jimi Hendrix'. Na zijn artistieke loopbaan verkaste hij naar Zwanenburg om daar een platenstudio te bestieren. Successen behaalde hij met Herman Brood, Lucifer en de Dolly Dots. Jaren later zette hij zijn producties voort in Spanje, waar hij tot heden eigenaar is van een studio.

 

Datum: za  27 augustus 2016
Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Boekhandel Iwema
Toegang:
gratis

pro-mbooks3 : libris