Lezing: De Big Bang van de popmuziek - Marc Stakenburg

donderdag 10 december 2015 19:30
Ex-radiopresentator Marc Stakenburg, bekend van Het Theater van het Sentiment en Leidsekade Live, geeft een lezing bij Iwema over het ontstaan van de popmuziek. Met behulp van geluidsfragmenten en beeld schetst Marc een swingende en boeiende reis door de tijd.

Marc StakenburgSinds enige jaren houdt ex-radiopresentator Marc Stakenburg zich bezig met de wortels van de Amerikaanse muziek. Hij gaat terug naar de bron, zo ver terug als de tijd waarin de slaven naar Amerika werden gehaald en bijvoorbeeld via New Orleans op de plantages te werk werden gesteld. Het plein Congo Square in die stad was de enige gelegenheid in Amerika waar zij mochten spelen en dansen. Hier mengden zich de Afrikaanse ritmes met de blaasinstrumenten van de kolonisten; het begin van de Amerikaanse muziek. Aan de hand van liedjes, foto's en filmpjes neemt Marc Stakenburg je van daaruit mee langs de muzikale tijdlijn en ontmoeten we de jazz, blues, gospel, rock ‘n’ roll, soul, cajun en country.

Sloot blueslegende Robert Johnson echt een pact met de duivel? Waarom is Elvis niet de grondlegger van de rock ‘n’ roll? Wat heeft Lady Madonna van The Beatles te maken met een 100 jaar oud liedje over een junkie? Deze en andere vragen worden beantwoord in de lezing De big bang van de popmuziek

big bang

Datum: do 10 december 2015
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 5,-
Locatie: Boekhandel Iwema
Reserveren: [email protected]
of 0592-317519

pro-mbooks2 : libris