Lezing Miram Guensberg - Thema Vluchtelingen

donderdag 28 januari 2016 19:45
Lezing Miram Guensberg - Thema Vluchtelingen
ASSEN – De tweede avond van het Oecumenisch Leerhuis Assen is op 28 januari. Het thema is:’Angst en veerkracht van vluchtelingen’

De schrijfster Miriam Guensberg uit Oosterbeek houdt een inleiding. Zij schreef ondermeer het boek ‘Poolse tranen’,een eerbetoon aan haar Pools joodse vader. Dankzij zijn veerkracht was hij van betekenis voor het Nederland van Nu.

De huidige stroom vluchtelingen die opgevangen moet worden, roept bij delen van de Nederlandse bevolking angst op. Miriam Guensberg plaatst die gevoelens in een breder historisch perspectief. Voorts richt zij zich op de angst én de overlevingskracht van vluchtelingen. Dat je als enkeling het wereldgebeuren niet kan keren, maar dat je wel aan door geweld getroffen individuen hulp kunt bieden, is de leidraad van haar laatste roman ‘Ooit’.

 

Maxresdefault

 

'Ooit' is Onthullend, overrompelend, hartverscheurend!!

Na de dood van zijn grootmoeder vindt Ben Salomon in haar kluis een envelop die het dramatische levensverhaal bevat van de hem onbekende Ewa Kosinsky. Zij heeft in 1944/’45 gevangengezeten in het vrouwenstrafkamp Oberlangen. Hoe pijnlijk de ervaringen van deze jong gestorven Poolse vrouw ook waren, ze is altijd blijven hopen op een betere wereld.Haar onthullingen raken Ben diep. Het contrast met zijn veilige leven als hedendaagse, westerse journalist had niet groter kunnen zijn. Gaandeweg besluit hij dan ook het roer drastisch om te gooien…
Ooit is een roman die geen lezer onberoerd zal laten.

De bijeenkomst is in De Bron aan de Einthovenstraat 28 in Assen, aanvang 19.45 uur.Entree euro 6 (de hele serie van 6 leerhuisavonden over ‘Veerkracht’ is euro 25. De romans van Miriam Guensberg zijn die avond ook te koop.

 

pro-mbooks3 : libris