Nieuwjaarsbijeenkomst Iwema

vrijdag 8 januari 2016 17:00
Nieuwjaarsbijeenkomst Iwema
Het is hoog tijd om te vieren dat het boek springlevend is, daarom is 2016 uitgeroepen tot jaar van het boek. Kom 8 januari tussen 17.00 en 19.00 uur naar onze nieuwjaarsbijeenkomst om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden met een hapje en een drankje.

 

2016 is Jaar van het Boek


Natuurlijk: iedere dag, elk jaar, verdient het boek aandacht. En het is precies het punt dat in 2016 wordt gemaakt. Boeken verrijken ons leven. De behoefte aan verhalen, duiding, informatie, kennis en ontspanning is essentieel en brengt ons ontroering en plezier. Boeken spelen een grote rol bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Daarom wordt dit jaar de kracht van het boek gevierd: het boek van toen, het boek van nu en het boek van de toekomst.

Wat gaat er gebeuren?


Jaarlijks zijn er vele campagnes om boeken en lezen onder de aandacht te brengen. Deze campagnes krijgen dit jaar een extra feestelijk tintje. En er gaat veel extra’s gebeuren. Zo wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam in februari een literaire benefietvoorstelling georganiseerd, waarvan de opbrengst bestemd is om kinderen van vluchtelingen te stimuleren in hun taalontwikkeling, door hen van geschikte boeken te voorzien. Op Schiphol komt er in het voorjaar een nieuwe en grotere versie van de wereldwijd unieke Airport Library. Van eind april tot en met eind september wordt de Verkiezing van het Belangrijkste Boek gehouden. Aansluitend vindt er een groots boekenfestival plaats. In het najaar zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse – een van de belangrijkste boekenbeurzen ter wereld. Voor het onderwijs worden extra educatieve projecten ontwikkeld en aan het eind van het jaar wordt er een heus ‘schrijversbos’ geplant. Maar er gebeurt veel meer, in heel Nederland wordt er in boekhandels, bibliotheken, musea, scholen en culturele instellingen extra aandacht besteed aan het boek

Dus kom 8 januari tussen 17.00 en 19.00 uur naar onze nieuwjaarsbijeenkomst om feestelijk het nieuwe jaar van het boek in te luiden met een hapje en een drankje.

760731fb 64f 64c 9896ee 2afab 02364c7

pro-mbooks2 : libris