Boekpromotie SchuBBenBuiken - Hij tikt, Zij kwast (Mischa van Huijstee & Marijke van Es)

zaterdag 4 juni 2016 13:00
Boekpromotie SchuBBenBuiken - Hij tikt, Zij kwast (Mischa van Huijstee & Marijke van Es)
Op 4 juni promoten dichter Mischa van Huijstee uit Smilde samen met illustrator Marijke van Es uit Gasselte de kinderbundel SchuBBenBuiken.

 

In mei 2016 is  de bundel SchuBBenBuiken uitgekomen. Het is de eerste bundel van Mischa met 22 gedichten voor jeugdige mensen. Marijke van Es maakte er de illustraties bij.

 

Schubbenbuiken -voorpagina -c

 

Hij is geschikt voor iedereen die heel graag willen weten hoe je twee pakken hagelslag op één boterham krijgt. Voor iedereen die wel eens in de war waait. Natuurlijk ook voor iedereen die zich afvraagt waarom je afgevallen knopen nooit meer terug vindt. En zeker voor iedereen die wil weten wat de beste verstopplek van de wereld is.

Kortom deze bundel met gedichten en illustraties is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar die van schuBBenBuiken en warme zelfgebreide glimlachjes houden.

Hij tikt, Zij kwast

Samen met kunstenares Marijke van Es is Mischa regelmatig op kunstmarkten en literaire festivals te vinden.

Thumbnail _Marijke En Mischa  In Actie

 

Ze maken daar kunstwerken op maat. Dat werkt als volgt. Bezoekers schuiven bij hen aan en vertellen een verhaal of noemen een onderwerp. Dat kan van alles zijn: de verjaardag van oma, de gezellige tandarts, de liefde voor een boek.

Vervolgens pakt Mischa zijn typemachine erbij en tik een gedicht over het verhaal of het onderwerp. Dan komt Marijke in actie. Zij plakt het gedicht op een schildersdoek en versiert het geheel met verf. Ze proberen in 15 minuten het kunstwerk af te hebben.

Klanten die zaterdag 4 juni het boek aanschaffen krijgen er een sneldichtschilderijtje bij cadeau. Voor andere klanten kost een sneldichtschilderijtje 5 euro.

 

Thumbnail _Sneldicht -schilderijtjes (10x 10)

 

Datum: za  4 juni 2016
Tijdstip: 13.00 - 15.30 uur
Locatie: Boekhandel Iwema
Toegang: gratis

 

pro-mbooks2 : libris