Interview en signeersessie - Jenny Erpenbeck

dinsdag 15 maart 2016 11:30
Interview en signeersessie - Jenny Erpenbeck
Dinsdag 15 maart zal ze om 11.30 uur geïnterviewd worden bij Boekhandel Iwema naar aanleiding van haar nieuw te verschijnen roman 'Gaan, ging, gegaan'. Aansluitend zal ze tot 13.00 uur signeren en haar boeken zijn uiteraard ook verkrijgbaar. Gratis toegang, wel even aanmelden: [email protected]

Jenny -Erpenbeck -0101

Jenny Erpenbeck won met Een handvol sneeuw de prijs voor Europese Roman van het Jaar in 2015.

In haar nieuwe boek Gaan, ging, gegaan beschrijft  Erpenbeck  de wereld van de vluchteling, zonder goedkope clichés, zonder valse romantiek, zonder dramatiek.  Een ontdekkingsreis naar een wereld die tot zwijgen is veroordeeld, maar midden onder ons is...

Richard is net met pensioen en probeert enigszins in paniek grip te krijgen op zijn nieuwe bestaan. Geconfronteerd met de verhalen over de stroom vluchtelingen in de kranten en op de televisie, zoekt hij op een goed moment contact met een aantal Afrikaanse jongemannen die in het centrum van de stad hun tenten hebben opgeslagen. Hoe gaan zij om met de enorme veranderingen in hun leven?
Hij slaagt erin het vertrouwen van de mannen te winnen en raakt met hen in gesprek. Hoe hebben zij weten te overleven? Hoe is hun reis verlopen? Hoe ervaren zij het bestaan in hun nieuwe omgeving? Hoe gaan zij om met hun herinneringen? Er ontstaat een fascinerende dialoog, waarin niet alleen de verhalen van de vluchtelingen tot leven komen, maar ook een antwoord wordt gezocht op universele vragen over tijd en verlies, over grenzen, verschillen en macht, over vriendschap en over de rol van verhalen en muziek.

Jenny Erpenbeck (1967) is een van de toonaangevende Duitse schrijfsters van dit moment. Bij Van Gennep verschenen eerder ATROPA BELLADONNA, HET VERHAAL VAN HET OUDE KIND, WOORDENBOEK, HUISHOUDEN en EEN HANDVOL SNEEUW (4e druk), dat vorig jaar werd bekroond met de Europese Literatuurprijs. Haar werk wordt vertaald door de gelauwerde Elly Schippers.

Interview en signeersessie Jenny Erpenbeck
Datum: di 15 maart
Tijdstip: 11.30-13.00 uur
Locatie: Boekhandel Iwema
Toegang: gratis
Aanmelden: [email protected]

Jenny

 

pro-mbooks3 : libris