Lezing De verwarde cavia - Paulien Cornelisse

zaterdag 21 mei 2016 13:00
Lezing De verwarde cavia - Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse is zaterdag 21 mei vanaf 13.00 uur bij ons in de winkel! Ze wordt geïnterviewd, zal signeren en houdt een heus kantoorconsult.

 Resizedimage 435600-voorplat -De -verwarde -cavia -web -middel

Heb je van die collega's die het altijd beter weten? Zijn de nietjes van het gezamenlijke nietapparaat altijd nét op als jij een nietje nodig hebt? Is je leidinggevende een lomperik? Voor het bespreken van deze en andere (kantoor)problemen kom je zaterdag 21 mei om 13.00 uur naar Iwema, waar Paulien Cornelisse op haar eigen humoristische manier een kantoorconsult zal geven. Daarnaast leest Paulien uiteraard voor uit haar nieuwe boek De verwarde cavia, zal ze signeren en wordt ze geïnterviewd.

Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal. Maar over een cavia. Die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt.

Oké...Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn.
Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

 

Paulien doet het zelf!

Leuk weetje is dat Paulien het allemaal zelf heeft gedaan! De verwarde cavia is door Cornelisse zelf uitgegeven, geheel onafhankelijk van de uitgeverij van haar eerdere bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets.

 ‘Bij het maken van mijn theatervoorstellingen heb ik al jaren de volledige productie in handen. Ik was benieuwd hoe zoiets zou werken bij het uitbrengen van een boek. Ik heb dus zelf een goed en buitengewoon ervaren team samengesteld: een redacteur, een vormgever, een pr/marketingtype, en ik heb een externe partij gevraagd om de verkoop te verzorgen.’

 

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse schrijft en maakt theater. Momenteel tourt ze met haar derde voorstelling, Maar Ondertussen. Deze voorstelling werd in 2014 genomineerd voor de Poelifinario (de beste cabaretvoorstelling van het jaar).

Eerdere voorstellingen van Paulien waren Dagbraken (premiere in 2008), en Hallo Aarde (premiere in 2011).

Paulien schreef Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen het vervolg

En dan nog iets. Daarnaast schrijft Paulien een wekelijkse column in nrc.next en NRC Handelsblad. Ook maakt ze maandelijks een dialoog voor het tijdschrift Jan.

In de herfst van 2010 won ze voor haar schrijfwerk de Tollensprijs. In 2012 werd En dan nog iets genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Sinds 2008 organiseert Paulien samen met Micha Wertheim Echt Gebeurd, een middag waarop mensen verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. In april 2013 verscheen hiervan een luisterboek.

Ooit studeerde Paulien psychologie (afgemaakt) en een blauwe maandag Algemene Taalwetenschap (niet afgemaakt). Ze studeerde voornamelijk aan de Universiteit van Amsterdam, maar ook even in Boston, en in Hiroshima.

Tijdens haar studie begon zij met kleinkunst, Met Irene van der Aart vormde zij cabaretduo Rots. In 2001 trad zij toe tot de stand-upclub Comedytrain en 2007 schopte ze het tot de finale van het Leids Cabaret Festival waar de jury ‘met open bek van verbazing en van het lachen naar dit fenomeen heeft zitten kijken’.

In 2013 was Paulien de winnaar van het programma Wie is de Mol?

 

Datum: za 21 mei 2016
Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: Boekhandel Iwema
Toegang: gratis
Aanmelden: [email protected]

 

pro-mbooks3 : libris