Lezing : Konstantin Paustovski - Goudzand door vertaler Wim Hartog

dinsdag 22 november 2016 19:30
Lezing : Konstantin Paustovski - Goudzand door vertaler Wim Hartog
De Russische schrijver Konstantin Paustovski werd groot in Nederland door zijn vertaler Wim Hartog. Die stelde nu Goudzand samen, met tot dusver onbekende teksten die een levensverhaal vormen.

 

Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende.

Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht.

 

D 898f 8a 1-42ae -49b 5-a 4ee -12ed 1a 13209c

 

Maar nu is er de ‘onbekende Paustovski': Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.

 

Goudzand

 

'Goudzand' is lovend ontvangen door de pers!

 

De Volkskrant 01-07-16

'Vertaler Wim Hartog is erin geslaagd een kunstwerk te maken dat zelfs voor Rusland nieuw is en dat het verdient de wereld te veroveren.'

 

 

NRC Handelsblad     01-07-16

'Een vers gedolven schat, die je de woeste wereld van deze heerlijke schrijver opnieuw laat beleven.' *****

 

Het Parool     01-07-16

Prachtige brieven en bijzondere dagboeken. De verhalen in Goudzand zijn de mooiste delen.'

 

Datum: di 22 november 2016
Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Iwema
Toegang:
€ 7,50
Aanmelden: [email protected]

 

 

pro-mbooks2 : libris