Boekentafel bij De Literaire Hemel

vrijdag 9 oktober 2015 20:30
Boekentafel bij De Literaire Hemel
Vrijdag 9 oktober begint het 15e seizoen van De Literaire Hemel. Aan het unieke programma is niets veranderd: Annette Timmer en Albert Haar interviewen een landelijke en regionale schrijver en een overleden auteur wordt in herinnering gebracht. Dit alles omlijst door instrumentale live muziek.

 

Nieuw seizoen opent met Nicolien Mizee, Gerard Berends en Mirjam van Hengel

de half broer webVan Nicolien Mizzee is, na negen jaar, een nieuwe roman verschenen. De halfbroer is het op zichzelf staande vervolg op Toen kwam moeder met een mes, dat op de shortlist stond voor de Libris Literatuurprijs 2004. Met veel gevoel voor humor en relativering beschrijft zij via haar alter ego Marly het lot van haar dementerende vader en de rest van de familie. “De familieroman als antidepressivum, kom er maar eens om”,  aldus recensent Rob Schouten. Nicolien Mizzee geeft les aan de Schrijversvakschool. In NRC Handelsblad had ze deze zomer een column over haar ervaringen als lerares proza schrijven.

een hoofd vol zee webMirjam van Hengel was bij uitgeverij Querido redacteur van de dichter Leo Vroman (1915-2014). Hij vond dat zij zijn levensverhaal moest schrijven. Dat heeft ze gedaan. Hoe mooi alles, Leo en Tineke Vroman. Een liefde in oorlogstijd is geen biografie in de traditionele zin. Zij heeft er een echt verhaal van gemaakt, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een wereld die in brand staat. Een toneelbewerking van Hoe mooi alles is in november in enkele Noordelijke theaters te zien.

hoe mooi alles webDerde gast is Gerard Berends uit Emmen. Van hem is recent de poëziebundel Een hoofd vol zee uitgebracht. Het bijzondere van zijn gedichten zit ‘m niet in hoogdraverij, maar eerder in schijnbare eenvoud. De dichter speelt bewust een spel met het gewone en het licht-absurdistische.

 

 


Muziek: Marinus Scholten, piano en Nicolette Leenstra, viool 

 

Elke tweede vrijdag van de maand in cafe de Amer, Amen 20 in Amen 

Aanvang: 20.30 uur

Toegang:  € 15,-

Aanvang: 20.30 uur  / Zaal open: 20.00 uur

Voor meer informatie : http://www.literairehemel.nl/
pro-mbooks2 : libris