Boekentafel bij Lustrum Literatuurclubs Drenthe

zondag 11 oktober 2015 13:00
Boekentafel bij  Lustrum Literatuurclubs Drenthe
De Stichting Literatuurclubs Drenthe bestaat 45 jaar. Om dat te vieren worden er in het hele seizoen bijzondere activiteiten georganiseerd.

Het jubileumjaar begint op zondag 11 oktober in de Tamboer te Hoogeveen. Vanaf 13.00 uur is er een daverend feestprogramma vol literatuur en muziek met medewerking van Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Arno van der Heijden en vele anderen

Op veler verzoek is te gast Adriaan van Dis, die een lezing houdt over de werking van feit en fictie in zijn literaire werk.

224_s _literatuurclubs -5b

Voor de poëzieliefhebbers is Ellen Deckwitz uitgenodigd, winnaar van de C. Buddingh'-prijs in 2012 en bekend van haar poëzieoptredens o.a. op festivals als Lowlands, Poetry International, de Nacht van de Poëzie. In 2014 mocht zij doordringen tot de finale van De slimste mens!

224_s _literatuurclubs -5a

 

Kaarten 15 euro, incl. koffie, thee, drankjes en hapjes - verkrijgbaar bij de ticketservice van de Tamboer

daarnaast presenteren zich op het  Open Podium vier leden van de Literatuurclubs Drenthe :


Paula Laning met Anders – vrolijker – leuker,
Zonder eigen-wijs te willen zijn laat Paula in haar columns zien hoe je door anders te kijken leert vrolijker te denken, waardoor je een leuker leven kunt leiden. Haar columns zijn gebundeld in drie prettig leesbare boekjes die vandaag ook te koop zijn.

Désirée van der Linden voelt zich pas op haar gemak als er een stapel boeken op haar ligt te wachten, titels besteld zijn bij de bieb of op het verlanglijstje staan bij de bekende boekenbestelwebsite. Haar grote angst is te weinig boeken bij zich te hebben bijvoorbeeld op vakantie of een treinreis.
Maar geen nood. Ze kan altijd nog etiketten en gebruiksaanwijzingen lezen...
Haar leeshonger is niet te stillen!

Ge Donker en Henk Krijnen met Brieven naar de groene hel
Zij was vastbesloten om als tropenarts naar Tanzania te gaan, hij werd uitgezonden naar een olie-exploratieproject in Nieuw-Guinea. Tegelijkertijd wilden zij hun relatie niet opgeven. Dit betekende niet alleen het overwinnen van vele problemen in de jungle van Nieuw-Guinea, culminerend in een onverwachte en spannende ontknoping, maar ook lange, ingewikkelde reizen om elkaar te bezoeken. Z

En dan is er nog een speciale attractie voor de liefhebbers van Meir Shalev! De vertelling "Zeyde, Kroniek van een onvervulde liefde" naar de roman 'De vier maaltijden' door Marius Gosschalk samen met violiste Tessa Zoutendijk.

Het hele programma wordt op ludieke wijze gepresenteerd door cabaretier, chansonnier, zanger Arno van der Heijden.

Deze feestelijke dag wordt afgesloten met het vrolijke, authentieke geluid van The Full Minties onder het genot van een hapje en drankje!

 

pro-mbooks3 : libris