Iwema doet boek Arie Boomsma cadeau

zaterdag 31 oktober 2015 00:00
Iwema doet boek Arie Boomsma cadeau
Boekhandel Iwema staat dit najaar samen met Arie Boomsma stil bij de dood en uitvaart. Boomsma presenteert vrijdag 30 oktober zijn bloemlezing Ik weet niet welke weg je neemt, een persoonlijke keuze van ruim 200 gedichten over de dood. Een mooie aanleiding om het thema rondom dood en uitvaart op een positieve manier bespreekbaar te maken. In het kader van deze samenwerking doet Boomsma aanstaande zaterdag 50 exemplaren van zijn bloemlezing cadeau. Let op: de actie geldt zolang de voorraad strekt

 

Beeld -actie

 

Boeken cadeau?
Met Allerzielen herdenken we de overledenen. Ter gelegenheid hiervan geeft Arie Boomsma duizend exemplaren cadeau van zijn bloemlezing. Voor deze actie zijn in elke provincie boekhandels geselecteerd waar de bundel op 31 oktober, de zaterdag voor Allerzielen, gratis af te halen is (zolang de voorraad strekt). In Assen is dit bij Boekhandel Iwema. Geïnteresseerden krijgen de bundel cadeau in ruil voor het voordragen of inleveren van hun mooiste, leukste of meest favoriete dichtregel.

 

Samenwerking
De samenwerking tussen Boomsma en Boekhandel Iwema is voor beide partijen een mooie    kans. ‘Wij willen mensen inspireren om stil te staan bij de dood en hun uitvaart, hoe ze afscheid zouden willen nemen. De gedichten uit de bloemlezing van Arie verwoorden soms verdriet, woede of onbegrip. Dit thema gaat echter juist ook over het leven en hoe mooi dat is. Hoe belangrijk het is de mooie momenten te koesteren, je leven te leven’.

De samenwerking met Boekhandel Iwema biedt Boomsma de kans om zijn liefde voor de Nederlandstalige poëzie op een laagdrempelige manier bij een bredere doelgroep onder de aandacht te brengen. “Er is zo ontzettend veel, en zo mooi geschreven over de dood. Met mijn bloemlezingen wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de poëzie”, aldus Boomsma.

 

Arie 2

pro-mbooks2 : libris