Lezing landschapsfotograaf Bas Meelker

dinsdag 27 oktober 2015 19:30
Lezing landschapsfotograaf Bas Meelker
Dinsdag 27 oktober geeft landschapsfotograaf Bas Meelker vanaf 19.30 uur een lezing over landschapsfotografie bij boekhandel Iwema te Assen.

 

Je ziet een prachtige foto van een adembenemende zonsopkomst of van een indrukwekkend gebouw gemaakt door een professionele fotograaf. In alle ‘eenvoud’ van deze onderwerpen zou je kunnen denken: dat kan ik ook. En dat is zo, je kunt dat. Maar dan moet je wel op hetzelfde moment, met hetzelfde gereedschap, op dezelfde plaats, met dezelfde kennis en dezelfde voorbereiding de ontspanner van je camera indrukken. Sta je met je camera een metertje naar links of ben je een minuut later, dan zal de foto niet van diezelfde weergaloze kwaliteit zijn als het beeld dat je voor ogen hebt. 

Een goede en onderscheidende landschaps- of architectuurfoto maken, is gezien het grote aantal onvoorspelbare ingrediënten niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Tijdens zijn lezing laat Bas Meelker je niet alleen genieten van Nederlandse landschappen, maar geeft hij ook veel tips en suggesties waarmee je zelf aan de slag kunt. Interessant voor mensen die af en toe een landschapsfoto maken, maar ook voor de meer gevorderde fotografen.

Bas _blogBas Meelker is een succesvol, professioneel natuur- en landschapsfotograaf, die zijn passie voor natuur en landschap uit in zijn fotografie. Rustige, ruimtelijke beelden, waarin de tijd even lijkt stil te staan, zijn kenmerkend voor Bas’ stijl, evenals het prettige zachte licht, dat bijdraagt aan de serene uitstraling van zijn werk. Zijn foto’s zijn regelmatig te bewonderen in boeken, tijdschriften, kranten en op het internet. Bas organiseert workshops en lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast doceert hij landschapsfotografie voor gevorderden op de Fotografieschool in Groningen. Als schrijver levert Bas frequent artikelen aan verschillende nationale en internationale bladen en in 2011 bracht hij zijn eerste boek uit.

Kortom, Bas Meelker is een veelzijdig en multigetalenteerd persoon, met een portfolio waar je alleen maar heel stil van kunt worden…

Datum: di 27 oktober 2015
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: €5,-
Locatie: Boekhandel Iwema
Reserveren: [email protected]
of 0592-317519

pro-mbooks3 : libris