Kennemer Leesclub leest Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro

dinsdag 15 juni 2021 20:00
Kennemer Leesclub leest Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro

Dinsdag 15 juni discussieert Kennemer Leesclub over Klara en de Zon, de nieuwe roman van Kazuo Ishiguro, de Nobelprijs voor de Literatuur 2017-winnaar. Aanmelden kan via [email protected] en 023-56251944.

Dinsdag 15 juni leidt Casper Luckerhof de Kennemer Leesclub over Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro. Voor dagblad Trouw schreef Luckerhof een uitgebreide recensie over Ishiguro's nieuwe roman en diens oeuvre. Het is een terugkeer naar deze Brit: in 2018 las Kennemer Leesclub al Ishiguro's De verborgen reus

Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro gaat over Klara, een zogenaamde Kunstmatige Vriendin met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na. ‘Klara en de Zon’ is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende oeuvre onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Kennemer Leesclub staat voor iedereen open. Aanmelden kan via [email protected] of 023-5251944. Aanvangstijd 20:00 uur. 

Datum: dinsdag 15 juni
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kennemer Boekhandel, Kleverparkweg 3 Haarlem
Entree: €5
Aanmelden: [email protected] / 023-5251944

pro-mbookslibr1 : libris