Welkom bij de Kennemer Boekhandel

dé literaire buurtboekhandel van Kennemerland

Openingstijden

ma 12:00-18:00 uur
di 09:00-18:00 uur
wo 09:00-18:00 uur
do 09:00-18:00 uur
vr 09:00-18:00 uur
za 09:00-17:00 uur
zo gesloten 

Adres Kennemer Boekhandel

Kleverparkweg 3
2023 CA Haarlem
(023) 5251944 
[email protected]

Kennemer Nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe boeken en activiteiten die we organiseren!

 

100 jaar Zeeweg - Dwars door de duinen van Bloemendaal

Honderd jaar geleden werd de Zeeweg naar het Bloemendaalse strand dwars door de duinen aangelegd. Overigens ontworpen door landschapsarchitect Leonard Springer. Ter gelegenheid van deze viering heeft historische vereniging Ons Bloemendaal een rijk geïllustreerd boek uitgebracht over de historie van de Zeeweg. Bestel een exemplaar! Stuur een mailtje naar [email protected]
Prijs €24,95

Bezorgservice

Wij bezorgen in de omgeving gratis aan huis. Op de fiets of laten het boek bezorgen met lokale bezorgservice Hurby. Betaling kan via een tikkie of een factuur.

Agenda

16-9-2021 Kennemer Leesclub leest 'Het eind van de relatie' van Graham Greene Donderdag 16 september om 20:00 uur leidt boekverkoper Casper Schaaf de Kennemer Leesclub over de nieuwe vertaling van de bekende roman The End of the Affair van Graham Greene. Aanmelden voor de.. Meer informatie

Boekverkoper Robert Schuit tipt:

De jongens van Barbarber

Toef Jaeger

€ 26,99

Mijn schoonvader was ooit lid van een langwerpig tijdschrift. Hij was één van de weinigen, als ik de overlevering mag geloven. Hij bewaarde het blad en gaf de stapel tijdschriften aan zijn dochter, ik trouwde met haar en kwam zo in het bezit van het tijdschrift. Het was prachtig. Dat dit ook literatuur kan zijn! Het was een enorme bevrijding. In het tijdschrift zijn gevonden teksten te lezen, dadaïstische impressies en verhalen die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen; in het volle licht gezet en te ontmaskeren door te laten zien dat er geen masker is. Het is een bijzonder blad dat gewoon Barbarber heet, de naam werd verzonnen door oprichter G. Brands toen hij en zijn vriend K. Schippers een wedstrijd zo langzaam mogelijk fietsen hielden. Waarschijnlijk was het geen wedstrijd, bedenk ik nu, ik verzin dit waarschijnlijk. Het houden van een wedstrijd past niet bij Barbarber. Samen met Brands en Schippers vormde H. Bernlef de redactie. Ze waren vrienden vanaf de middelbare school en bleven dit altijd, tot Bernlef en Brands verdwenen. Andere mensen dan K. Schippers zouden 'verdwijnen' 'dood' noemen. 

De Haarlemse Toef Jaeger (in het dagelijks leven werkzaam bij NRC Handelsblad) kreeg inzage in het archief van Schippers en schreef een biografie die de drie vrienden volgt van het eerste nummer tot het laatste en het onvermijdelijke verdwijnen daarna. Het boek is even wars van pretentie als het tijdschrift en weet het ongrijpbare van BBB stevig te vatten. Als dat iets is dat kan tenminste.

Meer leestips van de Kennemer Boekverkopers....

Boekverkoopster Anneke Lissenberg tipt:

Wij Duitsers

Alexander Starritt

€ 21,99

In 2018 verscheen het indrukwekkende Onder de Drachenwand van Arnold Geiger. In 1944 krijgt een Duitse soldaat wegens verwondingen tijdelijk verlof om te herstellen in een Oostenrijks dorp waar je bijna zou vergeten dat er een oorlog woedt. Aan het eind van het boek kiest hij ervoor terug te gaan naar het front. Waarom toch?

Dit jaar verscheen Wij Duitsers  van Alexander Starritt. De roman is opgezet als document, een postume brief van de grootvader aan zijn kleinzoon. Net als het boek van Geiger speelt deze roman zich voornamelijk af in 1944. De  omstandigheden zijn echter compleet anders. De kleinzoon, Callum, half Schots, half Duits, heeft zijn opa gevraagd wat hij heeft gedaan tijdens WOII maar die kan/wil daar tijdens zijn leven geen antwoord op geven. In zijn nalatenschap zit een brief waarin Meissner verslag doet van zijn ervaringen als soldaat aan het Oostfront, vooral van de bizarre terugtocht in 1944, als ook de soldaten ervan overtuigd zijn dat Duitsland de oorlog aan het verliezen is en het leger uit elkaar is gevallen. ‘De nieuwkomers kwamen en gingen als koeriers die hun eigen lichamen kwamen afleveren.’

Waarom vochten ze door (net als bij Geiger), waarom deserteerden ze niet en masse? Meissner weet het antwoord niet. Wel constateert hij dat hij zich, ondanks zijn erkenning van de collectieve schuld, zelf niet schuldig voelt. Wel voelt hij schaamte. “Schaamte is anders dan schuld (..). Schaamte kan niet worden goedgemaakt; het is een schuld die nooit kan worden ingelost”. Het is de schaamte die zijn kleinzoon ervaart als hij met vrienden naar een Hollywoodfilm kijkt over de oorlog. Deze indringende roman onttrekt zich aan die simpele zwart-wit weergave en laat je nog lang nadenken over - ook voor Nederlanders - actuele vragen over schuld en schaamte.

Starritt slaagt er in om Meissner zijn verhaal te laten vertellen met de afstandelijkheid van een oude man die terugkijkt en zich eindelijk een aantal vragen durft te stellen, maar die ook weer overweldigd wordt door de gruwelen die hij heeft gezien en veroorzaakt.

Meer leestips van de Kennemer Boekverkopers....

Boekverkoper Sem Anne van Dijk tipt:

Regeneratie

Eva Coolen

€ 24,99

Soms lees je gewoonweg een boek waar je volledig in verdwaald. 'Regeneratie' is zo'n meesterwerkje, een authentiek en geestig geschreven titel over twee tienermeiden op de vlucht. Hoe meer de personages verdwalen, hoe meer je als lezer bij ze wil blijven en met ze mee wil gaan. Het boek wordt verkocht als een soort roadmovie, maar doet zichzelf hiermee tekort. Het is een hartverscheurend portret van twee jonge meisjes die opgroeien in armoede en de schaamte maar niet van zich afgeschud krijgen.


 
Meer leestips van de Kennemer Boekverkopers....

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Brood | Bart Chabot | 9789403141312 € 29,99
Mimic | Daniel Cole | 9789024594894 € 21,99
Henny | Kevin Kraan | 9789048855063 € 22,99
Fake! | Carry Slee | 9789048860838 € 17,99
Maxima | Rick Evers | 9789046828083 € 24,99

Ebook van de Week

Van € 13,99 voor € 4,99
Actieperiode: 30 jul t/m 5 aug 2021

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Het nieuwe boek van Lucinda Riley, dé bestsellerauteur van de eeuw, reserveer nu!

De liefdesbrief

Lucinda Riley

€ 21,99
In de spannende roman De liefdesbrief laat Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen, wederom haar vermogen om lezers te betoveren zien. Een adembenemend verhaal van dé bestsellerauteur van de eeuw. In De liefdesbrief stuit de jonge journaliste Joanna per toeval op een brief van de pas overleden legendarische acteur James Harrison, met aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden. Terwijl Joanna langzaam het verhaal ontrafelt, ontdekt ze dat meer mensen de brief willen hebben, en haar ten koste van alles zullen proberen tegen te houden… Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? En waarom willen juist de mensen uit de hoogste kringen dat dat geheim nooit wordt onthuld? De liefdesbrief is een meeslepend en wervelend verhaal, vol geheimen, spanning en onvergetelijke wendingen. ‘Riley is de populairste auteur van Nederland.’ — De Telegraaf

Boekennieuws

De zoete zusjes & Het leven van een Loser winnen de Kinderjury 2021

24-6-2021 Het boek Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete wint de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek en de enige..

Zilveren Griffels en Penselen 2021 uitgereikt

23-6-2021 De Griffel- en de Penseeljury’s trokken afgelopen dagen door het land om kinderboekenauteurs en -illustratoren op hun uitgeverij..

Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet winnen Brusseprijs 2021

7-6-2021 Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet hebben de Brusseprijs 2021 gewonnen. Hun boek Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer..
Lees verder
pro-mbookslibr2 : libris