Populaire series 10+

Serie Het Leven van een Loser (vanaf 10 jaar)

Alle delen in deze serie

Bram vindt zichzelf perfect! Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven. Op de middelbare school moet Bram zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Dan krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. Eh... logboek! Lees zijn supergrappige avonturen.

Serie Dagboek van een Muts (vanaf 10 jaar)

Alle delen in deze serie

De populaire serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell is wereldwijd een daverend succes. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin.

Serie Tom Groot van Liz Pichon

Alle delen in deze serie

De serie van Tom Groot gaat over een jongen in groep 6. Samen met zijn vriend Dirk beleeft Tom allerlei avonturen op school. De boeken bevatten geen hoofdstukken en staan bomvol getekende plaatjes. De serie bestaat inmiddels uit meer dan 10 delen, waarvan het eerste deel in 2011 verscheen in Nederland.

Serie De avonturen van Max Kruimel

De nieuwe serie voor jongens en meiden van Rachel Renée Russell (auteur van Dagboek van een muts). Max zit op de middelbare school, maar echt leuk kan hij het niet noemen. Hij wordt namelijk gepest. In de boeken krijgt het verhaal steeds een andere wending waardoor Max de held van de school wordt.

De hobby van Coco is mode en ze vindt dat ze een geweldige smaak heeft. Dan gaat ze voor het eerst naar de middelbare school en komt er snel achter dat haar schoolgenoten dat anders zien. Ze doet mee aan een mode-wedstrijd onder een pseudoniem en dan is haar smaak opeens wél cool. Daar is het begin van een succesvolle serie.

Serie De Grijze jager

Alle delen in deze serie

Deze bekende serie is geschreven door de Australische schrijver John Flanagan. Will woont in een weeshuis en wordt gekozen voor de beruchte Grijze Jagers-bende. Deze groep luistert alleen naar de koning, erg geheimzinnig. De verhalen spelen zich af in een land genaamd Araluen.

Serie Bakkerij Bliss

Bekijk alle boeken

In deze boekenserie van Kathryn Littelewood speelt Roos de hoofdrol. De ouders van Roos hebben een bakkerij waarin Roos op een dag een magische receptenboek ontdekt. Met dat receptenboek zorgt ze dat de juf verliefd wordt, helpt ze een meneer de waarheid te vertellen door 'waarheidskoekjes' te bakken etc. In de delen die volgen doet ze mee aan een bakwedstrijd, wordt haar tante ontvoerd, vliegt Roos de wereld over en ga zo maar door.

Serie Niek Groot van Lincoln Peirce (vanaf 9 jaar)

Alle delen in deze serie

Niek weet dat hij is voorbestemd voor iets groots, iets gigantisch. Maar dan ook werkelijk iets KOLOSSAALS. Maar soms neemt zijn leven een andere wending. Of eigenlijk: op de een of andere manier achtervolgt pech hem altijd en maakt Niek regelmatig brokken. Toch blijft hij kalm en koelbloedig.

Serie Het ministerie van Oplossingen

Sanne Rooseboom schreef als journalist voor verschillende kranten en werd kinderboekenschrijfster. Nina en Alf richten samen het Ministerie van Oplossingen op en helpen hun leeftijdsgenoten met verschillende problemen. De onderstaande delen zijn ook los te lezen. Voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

Arend van Dam

Alle delen in deze serie

Arend van Dam heeft een hele rits boeken en prijzen op zijn naam staan. Zijn boeken zijn ook bekend in het buitenland. De Lang geleden..-serie bevat verschillende bundels met allemaal 50 verhalen over geschiedenis en aardrijkskunde.

Serie Broederband

Alle delen in deze serie

Broederband is een serie die gebaseerd is op de serie De Grijze jager, eveneens van auteur John Flanagan. De reeksen spelen in dezelfde wereld, maar in verschillende landen. 'De outsiders' is het eerste deel in de serie 'Broederband'.

Serie Costa Banana

Bekijk de luisterboeken

Costa Banana is een grappige kinderboekenserie van Jozua Douglas met illustraties van Elly Hees. Rose en Fico spelen de hoofdrol. Zij zijn de kinderen van president Fernando. President Fernando verzint altijd gekke en rare wetten voor het land.

Serie Silvester

Bekijk de hele serie

Willeke Brouwer tekende eerst en is daarna ook gaan schrijven. Toen ontstond deze grappige serie over Silvester. Silvester beleeft van alles. Van een verhuizing tot een brand. Van diefstal tot aan iets met luchtballonnen. Willeke schrijft grappige verhalen en heeft zelfs met deze boeken meerdere boekenprijzen gewonnen o.a.: 'De eigenwijsprijs', 'Beste christelijke jeugdboek', 'Prijs van de kinderjury voor het beste kinderboek',.

Serie Kameleon

Alle delen in deze serie

De schippers van de Kameleon. Wie kent ze niet? Hielke en Sietse! De deugnieten uit uit het friese dorp Lenten. Met hun boot halen ze kattenkwaad uit, helpen ze mensen en vervullen ze een belangrijke rol in het dorpsleven.

Serie De Griezelbus

Bekijk alle boeken

De griezelbus gaat over P. Onnoval, schrijver van een gekke verhalenbundel en zijn bus. Steeds probeert deze meneer kinderen in de val te laten lopen. De kinderen gebruiken hun moed en verslaan Onnoval.

Serie Harry Potter

Alle delen in deze serie
pro-mbooks2 : libris