Populaire series 4+

Serie Vos en Haas van Sylvia Vanden Heede

Alle delen in deze serie

Sylvia Vanden Heede is een Vlaamse kinderboekenschrijfster. Ze werd bekend door de veelbekroonde boeken over Vos en Haas. De tekeningen zijn gemaakt door de Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Dieren spelen een belangrijke rol in de verhalen. Thema's als eerlijkheid, respect en vrijheid vormen een rode draad in deze serie.

Serie Gorgels

Alle delen in deze serie

De Gorgels is een bekende en populaire Kinderboekenserie van de beroemde cabaretier Jochem Myjer. Het eerste deel verscheen in 2015 met tekeningen van Rick de Haas. In 2016 wonnen zij de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels bevat de serie meerdere delen en zijn er in de serie ook luisterboeken, knuffels en spelletjes te verkrijgen.

Serie Aadje Piraatje

Alle delen in deze serie

De Nederlandse schrijfster Marjet Huiberts werkte jarenlang in het onderwijs. Deze ervaringen heeft ze gebruikt voor de serie Aadje Piraatje. Ze is ook bekend van de boekenreeks Ridder Florian. Aadje Piraatje werd bekroond met een zilveren griffel.

Serie Elmer

Bekijk alle boeken

De bekende olifant met de felle kleuren beleeft altijd weer een vrolijk avontuur met zijn vriendjes. De boeken staan vol knallende gekleurde illustraties en bevatten veel grapjes. Voorlezen is een feest! Voor kinderen van +/- 4 jaar.

Serie Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt

Alle delen in deze serie

In 1952 begon Jip en Janneke als een wekelijkse aflevering in het Parool. Janneke werd het buurmeisje van Jip. De verhalen gaan over het dagelijks leven van deze buurkinderen. En natuurlijk de bekende karakters Takkie en Siepie. De inspiratiebon bleek zoontje Flip. De illustraties zijn gemaakt door Fiep Westendorp.

Serie: De winkeltjes van Ron Schröder en Marianne Busser

Bekijk alle boeken

De winkeltjes-serie van het bekende duo Ron Schröder en Marianne Busser. Diverse winkels in de hoofdrol waar van alles te koop is. Van fopsnorren tot nepspinnen. Van letters tot dieren. Vanaf 4 jaar.

Serie Ties en Trijntje van Yvon Jaspers

Twee vrolijke kinderen, Ties en Trijntje, beleven allerlei avontuurtjes rondom het huis. Moeders vindt dat ze het af en toe wat te bont maken. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Geschreven voor Yvon Jaspers, o.a. bekend van Boer Zoekt Vrouw en Knofje. Philip Hopman speelt een belangrijke rol door de tekeningen die hij maakte voor de boeken over dit gezellige duo.

pro-mbookslibr2 : libris