Betalen

Staat uw vraag er niet bij dan kunt u altijd contact opnemen met de boekhandel of klantenservice

Hoe kan ik betalen?

Hier vindt u alle informatie over onze betaalmogelijkheden.

Kan ik via de webshop een Boekenbon verzilveren of bestellen?

Op 1 september 2012 is de Boekenbon-cadeaukaart geïntroduceerd.

Met deze Boekenbon-cadeaukaart kunt u in onze webshop betalen als u kiest voor bestellen en bezorgen
Als u kiest voor bestellen en afhalen, kunt u uiteraard uw Boekenbon-cadeaukaart in de boekhandel of online verzilveren.

Ook downloadbare eBooks en luisterboeken kunnen met de Boekenbon-cadeaukaart betaald worden.
Zie ook het onderwerp Hoe kan ik betalen voor meer informatie.

Heeft u nog papieren Boekenbonnen? Deze kunnen voor onbepaalde tijd in de boekhandel verzilverd worden, maar u kunt hier niet mee betalen in onze webshop.

Hoe werkt betalen met de boekenbon-cadeaukaart in onze webshop?

Voor het verzilveren van uw boekenbon heeft u het 19-cijferige kaartnummer en een 6-cijferige pin-code nodig. De 6-cijferige pin-code bevindt zich achter een kraslaag op de achterzijde van uw boekenbon-cadeaukaart.

  • Kras de 6-cijferige code van uw boekenbon(nen) weg.
  • Selecteer en bestel uw boeken op onze website. Wanneer u klaar bent met bestellen gaat u naar uw winkelmandje en klikt u op 'Bestellen' (U vult hier dus geen code in bij "Ik heb een kortingscode").
  • In 'Stap 3: Betaalwijze' kiest u voor 'Betalen met de boekenbon' en klikt u op 'Bestelling afronden'.
  • U komt nu terecht op de website van onze betaalservice Buckaroo.
    Vul het kaartnummer (zonder spaties!) in bij kaartnummer. Vul de pin-code van uw boekenbon in in het invulveld daaronder. (Wanneer uw browser vraagt om het wachtwoord op te slaan kiest u voor nee of nooit)
  • Wanneer u uw bestelling wilt betalen met een tweede (of meer) boekenbon(nnen) herhaalt u dit nogmaals. U kunt een eventueel restant bedrag betalen met IDEAL, Mastercard, PayPal of Visa. Dit wijst zich vanzelf wanneer u de instructies op opeenvolgende schermen van Buckaroo opvolgt.
  • Wanneer uw bestelling volledig is betaald, keert u terug naar onze website. U ontvangt een orderbevestiging van uw bestelling per mail.

U hoeft het bedrag op uw boekenbon niet in één keer op te maken. Het restant saldo kunt u controleren bij de saldocheck op de site van Boekenbon.nl. Meer informatie over de boekenbon

Ik heb een Boekenbon of VVV cadeaukaart van € 50,- of meer, kan ik die gebruiken?

Belangrijke wijziging wegens nieuwe regelgeving per 1-7-2020
In mei 2020 is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de Boekenbon cadeaukaart, omdat deze gezien worden als ‘elektronisch geld’ (EGI) en vallen onder de werking van deze wet. Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van de transactie van de Boekenbon cadeaukaart niet meer zijn dan €50. Uiteraard kunt het resterende deel van de transactie betalen met een van onze andere betaalmethodes.

Voorbeeld: u heeft een Boekenbon cadeaukaart met een waarde van €100. U koopt in onze webshop een artikel van €75, dan kunt u €50 betalen van het tegoed dat op uw cadeaukaart staat. De resterende €25 met bijv. iDeal. Het overige tegoed op de cadeaukaart kunt u bij een volgende bestelling gebruiken.

Waarom kan ik niet kiezen voor betalen in de boekhandel?

Bij een afhaalbestelling kunt u ervoor kiezen uw bestelling pas te betalen in de boekhandel. Deze mogelijkheid ziet u bij de betaalmogelijkheden tijdens het bestelproces van uw afhaalbestelling.

Studieboeken vormen hierop een uitzondering. Bij studieboeken kunt u tot maximaal €100,- achteraf in de boekhandel betalen. Bij hogere bedragen aan studieboeken dient u wel vooraf te betalen.

De reden hiervoor is dat studieboeken meestal niet standaard in de boekhandel liggen en speciaal voor u worden besteld door de boekhandel.

Eventueel kunt u wel meerdere losse bestellingen met studieboeken plaatsen voor een lager bedrag om deze af te kunnen rekenen in de boekhandel. Of stuur uw boekhandel een mail met uw bestelling, dan helpen zij u graag.