juni

Zeeuwse Koppen

zaterdag 3 juni 2023

Zaterdag 3 juni verschijnt er een nieuw hoogtepunt in de Zeeuwse literatuur "Zeeuwse Koppen", een overzicht van de 50 bekendste en minder bekende Zeeuwen. Een leuk boekje voor jezelf, maar ook perfect geschikt als geschenk!

 

Tussen 13.30 en 16.00 uur zal tekenaar Herman Nauta in de winkel aanwezig zijn om een tekeningetje te maken in het nieuwe boek. Een ideaal vaderdagcadeau!

Meer informatie

Frits van Oostrom over Reynaert

donderdag 8 juni 2023

Frits van Oostrom geeft deze avond een lezing over zijn nieuwe boek "De Reynaert". Een onderwerp dat ons zeer aanspreekt vanwege het Zeeuwse karakter. Een boek over de beroemdste Middeleeuwer: een vos. Met deze boeiende spreker zal het een mooie avond worden.

Toegang: 7.50 aanmelden via [email protected]

 

Meer informatie

Paul van Loon komt

zaterdag 10 juni 2023

tussen 13:30 en 15:00 naar onze boekwinkel.

Dat wordt een groot feest! Paul komt onze pop-up-store openen. Hij zal deze middag voorlezen, zijn boeken signeren en misschien ook wel een liedje laten horen......

De kans dus om je idool te ontmoeten. Aanmelden zou fijn zijn. Dit kan via [email protected]

Meer informatie

Presentatie TV-toren zoekboek

zaterdag 10 juni 2023

Zaterdag 10 juni om 10.30 uur wordt het enige echte TV-toren zoekboek gepresenteerd. Een uniek boek vol foto's gemaakt door Charles Linssen.

De toegang is gratis, aanmelden kan via [email protected]

Meer informatie

Caroline de Westenholz over Couperus

woensdag 14 juni 2023

In 1991 publiceerde Frédéric Bastet De wereld van Louis Couperus, een visuele biografie over leven en werk van de grote Haagse schrijver. Bastets boek is inmiddels verouderd. Er is sindsdien veel onderzoek gedaan en gepubliceerd. In de loop van de jaren is nieuw materiaal boven water gekomen: onbekende foto's van Couperus zelf, brieven van hem of van mensen die hij gekend heeft.

Honderd jaar na zijn dood staat Louis Couperus (1863-1923) nog steeds volop in de belangstelling. Zijn werk is een inspiratiebron voor vele toneelstukken, films en opera’s van een nieuwe generatie. Het Louis Couperus Genootschap is het grootste literaire genootschap van ons land.

Het herdenkingsjaar 2023 is het uitgelezen moment voor een nieuwe geïllustreerde biografie. Caroline de Westenholz, Couperus-kenner bij uitstek, heeft geput uit het rijke archief van het Louis Couperus Museum, dat naast het fotoarchief van Bastets boek ook een schat aan andere illustraties omvat. Het boek vormt een neerslag van wat ruim een kwart eeuw tentoonstellingskunst heeft bijgedragen aan de literaire nalatenschap van Louis Couperus en is schitterend geïllustreerd met ruim 400 foto’s.

Meer informatie

Signeersessie Ilja Leonard Pfeijffer

donderdag 15 juni 2023

Ilja Leonard Pfeijffer wordt geïnterviewd door onze huisinterviewer Hein van Kemenade en zal daarna zijn boeken signeren. Zijn nieuwste boek, Alkibiades, verschijnt 23 mei. Tussen 12:00 en 13:00 is Ilja bij ons aanwezig. Mis dit niet!

Meer informatie

Gayleesclub meetup met Roelof Smit

zaterdag 17 juni 2023

Tijdens Roze Zaterdag organiseert de Gay Leesclub een live meet up in De Koperen Tuin.

Auteur Roelof Smit wordt geïnterviewd over zijn boeken De dubbele waarheid en De verkeerde kleur.

De meetup is gratis toegankelijk. Aanmelden is prettig. Dit kan per mail via [email protected] of telefoon 0113 231072.

Meer informatie

Zomerlezen 2023

woensdag 21 juni 2023

Je krijgt het Zomerlezengeschenk in juni cadeau in de boekhandel, bij aankoop van 15 euro aan Nederlandstalige boeken.

Meer informatie

koopzondag

zondag 25 juni 2023

De winkel is deze koopzondag tussen 13:00 en 17:00 uur geopend.

Meer informatie