Het verraad van Anne Frank

ebook

Het baanbrekende onderzoek van een internationaal coldcaseteam in Nederland

Rosemary Sullivan Taal: Nederlands

ebook

€ 14,99

Dit artikel is niet verkrijgbaar

Een internationaal team laat met nieuwe technologieën en revolutionaire onderzoeksmethoden een licht schijnen op de vraag waarop velen sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een antwoord hebben proberen te vinden: wie verraadde Anne Frank?

Wereldwijd hebben meer dan dertig miljoen mensen Het Achterhuis gelezen, het dagboek dat Anne Frank bijhield in de jaren dat ze met haar ouders en zusje was ondergedoken totdat ze in augustus 1944 werden opgepakt en gedeporteerd. Ondanks de vele boeken, films, toneelstukken en documentaires die er aan Annes leven zijn gewijd, is nooit duidelijk geworden wie haar en haar familie heeft verraden. En waarom.

Met grote nauwkeurigheid heeft een team van onderzoekers, onder leiding van oud-FBI-agent Vincent Pankoke, tienduizenden paginas documenten sommige waren tot op heden onbekend , verslagen van interviews en eerdere politieonderzoeken bekeken en nageplozen. Een uniek internationaal coldcaseteam in Nederland, bestaande uit historici, criminologen, datawetenschappers, forensisch experts, journalisten en politiemedewerkers, heeft nauwgezet de maanden in beeld gebracht die leidden tot de aanhouding van de familie Frank.

ISBN
9789026346408
Genre
Verschenen
18-02-2022
Bindwijze
ebook
Pagina's
366 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Vertaler
Hans E. van Riemsdijk ; Marijke Gheeraert
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris