Rouw

Rouw

Verlies en verdriet zijn onvermijdelijk in het leven, we krijgen er allemaal mee te maken en erover praten lijkt gelukkig geen taboe meer. Rouw treedt niet alleen op bij het overlijden van een dierbare, ook het verlies van gezondheid of werk kan leiden tot intens en groot verdriet. Rouw kan verlammen en rouw kan kracht geven. Hoe dan ook is het belangrijk te begrijpen wat je doormaakt en het te doorvoelen zonder dat je daarbij ook jezelf verliest. Een absolute klassieker voor iedereen die een moeilijke periode doormaakt is Over rouw. De helende kracht van de vijf stadia van rouwverwerking van Elisabeth Kübler-Ross en David Kessler.

Op zoek naar balans

Twee vrouwen die op jonge leeftijd weduwe zijn geworden, vertellen in Leven in de rouwerij hoe ze hun leven weer vorm hebben gegeven na de zelfgekozen dood van hun echtgenoten. Minstens zo aangrijpend is het rouwproces van Femke Krijger. In De evenwichtskunstenaar beschrijft ze hoe ze langzaam haar zicht en gehoor verliest. De wereldberoemde spirituele leraar Don Miguel Ruiz helpt je in Rouw op weg naar herstel, naar het terugvinden van de balans. Claire Mackintosh verloor haar zoontje na vijf weken. Met Ik beloof je dat het niet altijd zo'n pijn zal doen schreef ze een boek vol handreikingen voor steun en begrip: het boek dat ze toen zelf had willen lezen.

De juiste woorden vinden

Wat zeg je tegen iemand die iets verdrietigs meemaakt? Ervaringen met dood, verlies en rouw roepen al snel ongemak op. In de gids 'Ik weet niet wat ik zeggen moet…' vind je zeer bruikbare tips om te laten weten dat je meeleeft en om in gesprek te gaan. Ook staan er tips in hoe je met je eigen partner of ouders over je ideeën over de laatste levensfase kunt pratne.

 

Tot slot

Rouw doet je stilstaan bij grote vragen over de zin van het leven. Bovenstaande boeken bieden herkenning, troost, hulp en inspiratie om de moed te vinden door te leven.

Hostname: pro-mbooks3