Ode aan de Koperen Tuin

Ze kennen ons daar, aan de Keizersdijk in Goes. We springen er geregeld binnen en krijgen steeds een warm onthaal. Even snuisteren, een boek voor dochterlief, een cadeautje voor een vriendin of voor mezelf. Is er nog iets nieuws, is de laatste van Ildefonso Falcones al vertaald? Ze zoeken het voor ons op, geen moeite is teveel.


Ze kennen ons daar en weten wat we willen. En bij twijfel wordt er doorgevraagd. En er wordt geluisterd, nee, dat boek wordt het niet. Maar deze, dit past bij haar, wat je omschrijft. En inderdaad, het cadeau is een succes. Wat luisteren toch vermag!


We gaan er graag, in de boekwinkel aan de Keizersdijk in Goes. De beste tip toen kind zo snel lezen ging dat verder lezen technisch wel kon, maar de belevingswereld jonger was; laat haar sprookjes lezen. Die snapt ze, passen bij haar leeftijd en ze kan vooruit. De betrokkenheid, het begrip op dat moment, was goud waard.


En iedere keer als we fietsend langs het kanaal naar Goes toe gaan, vraagt de dochter die zo op haar vader lijkt, maar het boekenvirus van mij mee kreeg: “mama, gaan we nog even naar de boekwinkel?”
“Natuurlijk, schat!”

Een hele dag feest!

Op zaterdag 29 april vieren wij het bestaan van de boekhandel: Bookstoreday! Een hele dag staat u, onze trouwe klant, in de schijnwerper. Wij hebben lezingen, wedstrijden, aanbiedingen en een cadeautje! Dus kom zaterdag 29 april langs om u door ons te laten verwennen. Want zonder u bestaan wij niet!

Manda Heddema.

pro-mbooks3 : libris