Tijdelijke prijsverlagingen non-fictie (waaronder kookboeken)

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €22,50 naar €17,99

13 ½ ongelooflijke dingen die je moet weten over alles

auteur onbekend

€ 17,99
Van auto's, ridders, dieren tot sport. Heel veel boeiende thema's in 13 feiten en 1/2 waarheid.Is die halve waarheid nu feit of fictie? Wist je: dat tijgers niet alleen strepen hebben op hun vacht, maar ook op hun huid? dat er ook vrouwelijke samoerai-strijders waren in Japan? dat helikopters kunnen landen op een plek niet groter dan een tennisbaan? En wist je dat het een fabeltje is dat bliksem nooit twee keer inslaat op dezelfde plek? Het Vrijheidsbeeld in New York werd al meer dan 600 keer getroffen!

Prijsverlaging t/m 5 september van €34,959 naar €29,95

Atlas van de Trekvaarten in Zuid-Holland

Ad van der Zee ; Marloes Wellenberg

€ 29,95
De trekschuit was ruim 200 jaar het voornaamste openbare vervoermiddel in de laaggelegen delen van Nederland. Dagelijks vervoerden trekschuiten volgens een vaste dienstregeling duizenden passagiers tussen de Hollandse steden. Om hun economie te versterken en bereikbaarheid te vergroten investeerden steden als Leiden, Den Haag, Delft, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Amsterdam en andere fors in de aanleg van vaarten en het inrichten van de benodigde infrastructuur: verstevigde jaagpaden, bruggetjes, tolpoorten en wachthuisjes. Lange tijd was een reis per trekschuit een must voor buitenlandse reizigers, nergens anders was openbaar vervoer zo goed georganiseerd. Hoe kwam het netwerk van trekvaarten tot stand en hoe zag een reis per trekschuit er in de praktijk uit? Welke sporen zijn er nog te vinden van dit ooit zo innovatieve vervoermiddel? In de Atlas van de Trekvaarten staan de trekvaarten in de provincie Zuid-Holland centraal, maar worden ook uitstapjes gemaakt naar Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Aan de hand van uitgebreide beschrijvingen, gedetailleerde kaarten en prachtige afbeeldingen geeft de atlas een beeld van een bijzonder vervoersnetwerk dat door de komst van de trein halverwege de 19de eeuw definitief geschiedenis werd.

Prijsverlaging t/m 1 september van €14,99 naar €9,99

Een nieuw begin

Tony Crabbe

€ 9,99
We hadden het al te druk en dat is nu, in tijden van corona, voor velen niet minder geworden. Inboxen stromen vol, to-dolijsten puilen uit, de scheidslijn tussen werk en privé is bijna verdwenen. Er is te veel informatie, te veel onzekerheid en we blijven het gevoel houden tekort te schieten. Tony Crabbe nodigt je uit om deze periode te zien als een nieuw begin: een unieke kans om te experimenteren met een andere manier van werken en leven. Een benadering die meer impact heeft, gezonder is en zorgt voor een blijvende verandering, ook in het leven ná de crisis. Crabbe is (bedrijfs-)psycholoog en auteur van de bestseller Nooit meer te druk. Crabbe geeft regelmatig lezingen in Nederland en Vlaanderen. Hij schreef Een nieuw begin als zijn bijdrage aan verlichting in deze moeilijke tijd.

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €25,99 naar €20,99

Avontuurlijk wandelen in Vlaanderen

Michaël Cassaert

€ 20,99
Donkere bossen, ruige weiden met wilde grazers, onstuimige beken, verraderlijke vennen, wandelende duinen, wiebelende hangbruggen ... het komt allemaal aan bod. Deze wandelgids wil de aanzet geven voor tal van wandelavonturen in eigen land. 20 belevenisroutes, weg van de platgetreden paden, voeren je naar de mooiste natuurplekken van Vlaanderen Tal van activiteiten maken de avonturier in je wakker: zelf je pad zoeken, sporen van 'wilde' dieren zoals bevers, dassen, evers of reeën lezen, met touwen een steile helling beklimmen, een moerasgebied doorkruisen en zoveel meer Elke route is gedetailleerd uitgetekend op een goed leesbare wandelkaart

Prijsverlaging t/m 27 augustus van €55,00 naar €45,00

Omringd door water

Jan Bank ; Doeko Bosscher

€ 45,00
Nederland telt een achttal echte eilanden, of negen als ‘Rottum’ (Rottumeroog en Rottumerplaat) voor twee wordt gerekend. Daarnaast zijn er zeventien voormalige eilanden, waar de sfeer van vroeger nog voelbaar is. Jan Bank en Doeko Bosscher, fervente eilandliefhebbers, onderzoeken de geschiedenis van alle 25 (ooit) geheel door water omringde stukjes Nederland en peilen ook het heden. Welke invloed had het ‘omringd zijn door water’? Wat voor werk deden de inwoners, wat hield hen bezig, hoe gingen zij met elkaar om, hoe stonden zij in de wereld? En vooral: wat maakte het leven op een bepaald eiland anders dan op het vasteland of op andere eilanden? Zo komt een veelkleurig palet tot stand van deels convergerende en deels sterk uiteenlopende historische verhalen, verdeeld over vier regio’s: de Wadden, de voormalige Zuiderzee, het Zuid-Hollandse deel van de Delta en ten slotte de Zeeuwse archipel. Eigenlijk verdient elk eiland een compleet boek, maar de verzameling van alle eilanden geeft de mogelijkheid van een weidse visie. De 25 hoofdstukken willen nieuwsgierigheid wekken en de lezer aanmoedigen de eilanden zelf te bezoeken om nog meer te ontdekken over de fascinerende diversiteit in hun geschiedenis. Jan Bank is emeritus hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Doeko Bosscher is emeritus hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €22,50 naar €12,50

Het groenteboekje

Samuel Levie ; Nadia Zerouali

€ 12,50
Meer groente en fruit eten is beter voor je gezondheid, beter voor de wereld en gewoon ontzettend lekker! Het groenteboekje laat zien hoe eenvoudig het is om veelzijdige en heerlijke groenten de basis van je maaltijd te maken. Auteurs Nadia Zerouali en Samuel Levie geven je ruim 65 recepten met groente en fruit, met verschillende wijzen van bereiding: gekookt, gebakken, gehusseld, geroosterd, geperst, gefermenteerd, gefrituurd en gestoomd. Zo proef je de diversiteit van de verschillende groente- en fruitsoorten optimaal en word je uitgedaagd om alles wat er in je koelkast ligt op te maken.

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €20,00 naar €12,50

Burgers

Laurentz Craane ; Gerbrand Kruijssen

€ 12,50
Genieten van de beste hamburgers die je ooit gegeten hebt? Dat is waar Burgers voor staat. Laurentz Craane geeft in dit stijlvolle burgerkookboek zestig van zijn beste burgerrecepten (vis, vlees en vega) prijs voor zowel de beginnende kok die wil leren, als voor de ervaren kok die graag uitgedaagd wil worden en álles zelf wil maken. Alle type burgers komen aan bod: smokey pork burger, thai fishcurry burger of de gefrituurde risottoburger met rode biet. Maar ook bijgerechten en smaakmakers, zoals zelfgemaakte chipotle en roasted aioli. De verrassende cocktailmixen van Gerbrand Kruijssen sluiten perfect aan op de smaakbeleving van de burgers. De smaken en technieken van burgers komen terug in de cocktails.

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €34,99 naar €25,00

Inmaken

Jonah Freud ; Noni Kooiman

€ 25,00
Jonah Freud en Noni Kooiman geven in dit boek meer dan driehonderd recepten om fruit en groenten, maar ook vlees en vis in te maken en daarmee te bewaren voor later. Van kwetsenchutney en aardbeienjam tot het zelf inleggen van ansjovis en een pickle van watermeloenschil. Met het boek Inmaken kan iedereen thuis aan de slag.

Prijsverlaging t/m 31 mei van €41,99 naar €31,99

Ik ben dynamiet

Sue Prideaux

€ 31,99
Friedrich Nietzsche is een van de belangrijkste filosofen, en zijn ideeën over de übermensch, de wil tot macht en de slavenmoraal hebben alle regionen van de cultuur doordrongen. Maar wat weten de meeste mensen echt over Nietzsche, behalve de snor, de dreigende blik en een vage associatie met nihilisme en fascisme? Nietzsche zelf geloofde dat elke vorm van filosofie in wezen autobiografisch is. In deze levendige biografie neemt Sue Prideaux de lezer mee naar de wereld van deze briljante denker. Ze laat zien welke gebeurtenissen en personen zijn leven en werk hebben beïnvloed. Ze beschrijft zijn ontwikkeling vanaf zijn christelijke opvoeding – overschaduwd door de dood van zijn vader – via zijn universitaire carrière en zijn korte beroemdheid als eenzame filosoof op hoge bergtoppen, tot zijn afdaling in de waanzin. Ik ben dynamiet leest als een roman en toont de man achter de mythe. Een fascinerend portret van de meest onbegrepen filosoof van de geschiedenis, alsook van de mensen in zijn omgeving, zoals Richard en Cosima Wagner, Lou Salomé en Nietzsches antisemitische zus Elisabeth. De biografie werd vertaald door Nietzschekenner Peter Claessens.

Introductieprijs t/m 23 september van €25,00 naar €19,99

Het complete BBQ boek

Julius Jaspers

€ 19,99
Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe.

Prijsverlaging t/m 31 augustus van €19,99 naar €15,99

De knikkers van Qadir

Qadir Nadery ; Leo Bormans

€ 15,99
'We hebben geen kaart, geen kompas, geen plattegrond. Ik weet niet waar ik heen ga. Ik weet alleen waarvoor ik op de loop ben: voor de wolven en hun dorst naar bloed. Ik hoor ze huilen achter de bergen. Ze woelen de aarde om op de plek waar twee bliksemschichten elkaar troffen. Diamant zou er liggen. Maar wij hebben alleen weet van gestold bloed in droge aarde.' De jonge Qadir groeit op in een klein dorp in Afghanistan met de droomverhalen van zijn moeder en de wilskracht van een vader die van geen wijken wil weten. Zijn enige bezit: acht knikkers. Alles ademt oorlog. Overal sterven dierbare mensen. Qadir houdt zich overeind door te werken voor de internationale troepen die zijn land komen bevrijden. Tot ook hij, achtervolgd door de taliban, met vrouw en kinderen moet vluchten voor het geweld. Over de bergen en over de zee. Na drie maanden belanden ze in Europa. Maar de Grote Portier laat hen niet binnen. Stuk voor stuk verliest Qadir de rinkelende knikkers van zijn leven. En toch is er hoop.

Prijsverlaging t/m 22 september van €29,50 naar €24,95

Geschiedenis van de Amsterdamse slavenhandel

Leo Balai

€ 24,95
In de geschiedschrijving van Amsterdam is tot nu toe weinig geschreven over de periode waarin de stad en haar bestuurders zich intensief met slavernij en slavenhandel hebben beziggehouden. Vanaf de oprichting van de West-Indische Compagnie in 1621 en de Sociëteit van Suriname in 1683 waren Amsterdamse bestuurders echter nauw betrokken bij de transatlantische slavenhandel. Zij waren weliswaar bestuurders op afstand maar profiteerden toch op verschillende manieren van deze handel in mensen. Ze werden ook nauwkeurig op de hoogte gehouden van het vervoer van de gevangen genomen Afrikanen naar de plantages in Amerika. Zij wisten welke mensonterende omstandigheden er in de koloniën heerste en de meedogenloze manier waarop de slaven werden onderdrukt en mishandeld. Aangetoond wordt dat er, anders dan vaak wordt verondersteld, al in de zeventiende eeuw zowel vrije zwarten uit West-Afrika alsook slaven uit die gebieden in Amsterdam verbleven. Ook wordt ingegaan op het feit, dat de slavernij van West-Afrikanen in Europa, vanaf de eerste helft van de vijftiende eeuw in Portugal begon. Een belangrijk gegeven in de transatlantische slavenhandel was ook, dat de slaven altijd zwarte mensen uit West-Afrika waren. Men probeerde vaak door middel van Bijbelse en andere argumenten de slavernij van zwarte mensen te rechtvaardigen.

Prijsverlaging t/m 22 september van €29,95 naar €24,95

Sociëteit van Suriname – 1683 - 1795

Karwan Fatah-Black

€ 24,95
Tussen 1683 en 1795 werd Suriname bestuurd door de Sociëteit van Suriname, een samenwerkingsverband tussen het stadsbestuur van Amsterdam, de West-Indische Compagnie en de familie Van Aerssen van Sommelsdyck. Terwijl de hoogtijdagen van de Gouden Eeuw al voorbij waren bloeide Suriname gedurende het bestuur van de SvS op. Bij de verovering van Suriname en de beroemde 'uitruil' tegen Nieuw Amsterdam (New York) was het nog allerminst zeker dat de kleine vestiging aan de Surinamerivier werkelijk uit zou groeien tot een bloeiende kolonie. Die bloei kwam echter tegen een hoge prijs tot stand. Honderdduizenden gevangen Afrikanen werden in een voor hen onbekend land onder een hard regime te werk gesteld. Duizenden Europeanen werden op soms hopeloze expedities de bossen ingestuurd om de kolonie te bewaken, forten te bouwen en gebieden te veroveren. Historici hebben wel aandacht gehad voor wat er in Suriname gebeurde, maar zich daarbij zelden afgevraagd wie de bestuurders waren die het beleid bepaalden. Hoe zagen zij de kolonie? Wat betekende het voor de directeuren om in het bestuur te zitten en wat hadden ze er aan? En hoe belangrijk was de kolonie voor Amsterdam, die een groot aandeel in het bestuur had? Dit boek verlegt het perspectief van het leven in de kolonie naar het bestuur in de metropool en toont hoe het bestuur opereerde in de woelige achttiende eeuw.

Prijsverlaging t/m 31 juli van €29,99 naar €22,50

Extra Vierge

Sandra Alvarez

€ 22,50
In Extra Vierge deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten als mindf*ck faux gras (vegan foie gras), zeevruchtenmuffins, bananenceviche en suikervrije burnt cheesecake. In alle recepten wordt olijfolie gebruikt, zelfs in desserts en cocktails. Bovendien zijn er veel vegetarische gerechten en wordt er geen gebruik gemaakt van geraffineerde suikers. Sandra's Spaans-Aziatische roots vinden hun weerslag in meer dan 100 originele gerechten uit de hele wereld, waarbij ook veel aandacht wordt besteed aan bewuster en gezonder eten. Sandra Alvarez (bekend van MasterChef) schreef eerder het succesvolle kookboek met Spaanse recepten, ¡Sabor Sabor!, dat ook in het Engels is vertaald.

In prijs verlaagd t/m 31 juli van €15,99 naar €12,50

Kijk, een vogel

Stuart Cox

€ 12,50
Om te beginnen met vogels kijken heb je niet veel nodig - een keukenraam is voldoende. We komen onze gevederde vrienden dagelijks tegen, maar wat weten we eigenlijk over hun levens en hun geheimen? Kijk, een vogel laat de geschiedenis en gewoonten van zestig populaire in Europa voorkomende vogelsoorten zien. Van de kust tot het platteland: elk gebied heeft zijn eigen vogelpopulatie. Dankzij de mooie gestileerde en kleurrijke illustraties van Stuart Cox komen de persoonlijkheden van deze geliefde vogels volledig tot hun recht. Daarnaast vertelt dit boek over de levensstijl, het gedrag, de onderscheidende kenmerken en het gezang van elke vogel. Tips over hoe je meer vogels in de tuin krijgt, levendige anekdotes, plus verrekijker basics en een egg-opedia maken het boek compleet.

Prijsverlaging t/m 31 juli 2021 van €19,99 naar €15,00

La Parisienne look book

Ines de la Fressange ; Sophie Gachet

€ 15,00
Zelfs met een volle kledingkast komt elke dag weer dezelfde vraag op: wat doe ik aan vandaag? Ines de la Fressange ademt de Parijse stijl en elegantie. Ze helpt je van A tot Z om voor iedere gelegenheid de juiste combinatie te kiezen. Met een aantal tijdloze, klassieke kledingstukken, aangevuld met basis of luxere kleding, creëert ze de perfecte stijlvolle look. Van jas tot tas, laat je inspireren door de vele modefoto's in dit boek!

In prijs verlaagd t/m 31 juli van €19,99 voor €15,00

Les Parisiens

Ines de la Fressange ; Sophie Gachet

€ 15,00
Wat zijn de vijftien basic items voor mannen? Hoe knoop je je stropdas voor elke gelegenheid? Hoe combineer je kleuren en prints? Welk polshorloge draag je bij welke kleding? Wat zijn de grootste stijlblunders? De antwoorden op deze vragen - en nog veel meer - vind je in deze musthave stijlgids voor mannen die van de Parijse stijl houden. Model en muze Ines de la Fressange en modejournaliste Sophie Gachet schreven een complete en praktische gids vol adviezen op het gebied van mannenmode. Van fashion- en beautytips tot het samenstellen van een complete garderobe: deze modeprofessionals onthullen - met humor en insiders expertise - de stijlgeheimen van le Parisien.

Prijsverlaging t/m 31 juli van 29,99 naar €20,00

Neni's Tel Aviv

Neni

€ 20,00
Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho, oprichtster van de NENI-restaurants, en haar vier zoons Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan een levendig portret van deze bruisende en zich constant vernieuwende stad - de stad waar hun wortels liggen. De NENI-recepten zijn aangevuld met gerechten van lokale koks en liefhebbers van goed eten, en weerspiegelen het bijzondere karakter van de zo afwisselende keuken van Tel Aviv. Er wordt gekookt met regionale ingrediënten met in gedachten de smaak van Haya's jeugd: denk onder meer aan broodjes sabich, groene shakshuka, lamsvlees met vijgen en druiven en cactusvruchtsorbet. Wat ooit uit allerlei hoeken van de wereld naar deze stad kwam, vindt nu zijn weg naar jouw keuken. En wanneer mensen samen aan tafel zitten, delen ze niet alleen een maaltijd, maar ook herinneringen, ideeën, verhalen en recepten. Dat is het ware Tel Aviv!

Prijsverlaging t/m 31 juli van €23,99 naar €17,50

Proef de zee

Anne Fleur Sanders ; Anya van de Wetering

€ 17,50
Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingrediënt van de toekomst. Het is lekker, veelzijdig, duurzaam en het bevat de vijfde smaak, umami. Bovendien heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid, omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast wordt er hard gewerkt om zeewieren duurzaam te kweken. In Nederland zijn al zo'n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillendvan uiterlijk, smaak en bereidingswijze. In Proef de zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum, van gerechten waarin wieren worden gecombineerd met vis, schaal- of schelpdieren zoals aramesalade met forel en gemberdressing en van zoete gerechten zoals chlorellameringues. De beschrijvingen en recepten van Anne Fleur Sanders, de styling van Anya van de Wetering en Kamer 465 en de fotografie van Bella Thewes maken van Proef de zee een fantastisch boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!

Prijsverlaging t/m 31 juli van €29,99 naar €23,00

Slow Travel

Penny Watson

€ 23,00
Het kan een hele uitdaging zijn om te reizen in de moderne wereld zonder verleid te worden door snelle vliegtuigen, goedkope vliegtuigmaatschappijen, last minute tickets, oplossingsgerichte reisapps en overijverige touroperators. Daadwerkelijk een stapje terug doen en de tijd nemen om de eb en vloed van het reizen te omarmen, vergt een meer doordachte en diepzinnigere manier van reizen. Slow Travel is een prachtig vormgegeven, praktisch handboek van plaatsen, activiteiten, rondreizen en ervaringen die je zullen inspireren om in jouw tijd en op jouw eigen voorwaarden op reis te gaan. Je vindt een handleiding met handige tips: van het plannen van een slow travel tot ontspannende muziek, verhelderende interviews met de ultieme slow travelers en manieren om slow avonturen te beleven in steden en verre oorden. In deze snelle tijd is het de moeite waard om je vakantie aan te passen en weer contact te maken met de wereld in je eigen tempo.

Prijsverlaging t/m 31 juli van €34,99 voor €27,50

Surprising Europe

Sabine De Milliano

€ 27,50
Fuelled by unbridled curiosity and a strong drive to push back boundaries, travel and landscape photographer Sabine de Milliano spent 100,000 kilometres on the road to find out what Europe has to offer. During a series of adventurous road trips, she visited various hidden gems, famous landmarks, and remote regions on the edges of the continent. Sabine discovered how surprisingly beautiful Europe actually is - even all those destinations that suffer from a questionable reputation. The most inspiring, spectacular and surprising scenes have been captured in this book, which shows the great diversity in European landscapes as a captivating photographic story.

Introductieprijs t/m 31 juli van €21,99 naar €15,00

Van Terschelling tot Timboektoe

Claartje Schouten ; Ilona Annema

€ 15,00
'Een grote reis maken met je gezin, daar heeft een kind toch niets aan?' Reislustige ouders krijgen dat vaak te horen. Onzin, vinden Claartje Schouten en Ilona Annema. In Van Terschelling tot Timboektoe bundelden ze hun belevenissen samen met die van negentien andere reislustige gezinnen. Van rijden met de bakfiets door Kopenhagen tot wildkamperen tussen de Big Five in Botswana en van relaxte strandvakanties tot spectaculaire roadtrips en jungletochten. Dit boek wil reislustige ouders laten zien hoe tof het reizen met kinderen is én biedt volop inspiratie, praktische tips, handige reisroutes en tot de verbeelding sprekende anekdotes. Geen top 10-lijstjes en must sees, maar authentieke ervaringen vanuit de beleving van ouder én kind. Geniet van de tijd met je gezin, waar ter wereld je ook bent!

Prijsverlaging t/m 31 juli van €25,99 naar €20,00

Veganista

Luna Trapani

€ 20,00
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu: Luna Trapani verwent met overheerlijk Italiaans vegan food. De Italiaans-Vlaamse chef, met haar eigen bar en restaurant in het historisch centrum van Antwerpen, ontwikkelt voortdurend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten. Zij laat in dit eerste boek aan de hand van door haar zelf gemaakte foto's zien dat Italiaanse veganista gerechten veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Want, zegt Luna, 'de Italiaanse keuken is sowieso al grotendeels gebaseerd op groenten'.

In prijs verlaagd t/m 31 juli van €23,99 naar €20,00

Wildplukken

Leoniek Bontje ; Yvet Noordermeer

€ 20,00
Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten. Beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten. Met recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer, fotografie Bella Thewes en styling Kamer 465.

Prijsverlaging t/m 29 augustus van €19,99 naar €17,49

Goed werk

Cynthia Schultz

€ 17,49
‘Werkdruk kan heftig zijn: we willen veel opgeven voor onze doelen, plannen en idealen maar ondertussen willen we ook graag iedereen tevreden houden. Ik weet hoe het is.’ Cynthia Schultz hielp al vele duizenden mensen productiever en effectiever te werken, zowel met haar Structuurjunkie-producten als haar (online) cursussen. In 'Goed werk' bundelt Cynthia al haar kennis over plannen en productiever (thuis)werken. Hiervoor put zij uit alle management- en zelfhulpboeken die zij heeft gelezen, alsook uit haar jarenlange ervaring als drukbezet ondernemer. Cynthia’s stokpaardje: hoe meer je gedaan krijgt in een korter tijdsbestek, hoe meer tijd je over hebt om leuke dingen te doen.

Prijsverlaging t/m 10 oktober van €33,99 naar €25,00

De bijbel van de Nederlandse keuken

Janneke Vreugdenhil

€ 25,00
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr'op en dr'an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp.

Prijsverlaging t/m 10 oktober van €33,99 naar €25,00

De bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden

€ 25,00
De Japanse keuken staat bekend om het gebruik van bijzondere en verse ingrediënten. In de meeste toko's vind je tegenwoordig een Japanse afdeling en ook de beter gesorteerde supermarkt heeft het een en ander staan. De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan.

Prijsverlaging t/m 10 oktokber van €33,99 naar €25,00

De bijbel van de Indonesische keuken

Maureen Tan

€ 25,00
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea.

Prijsverlaging t/m 15 augustus van €20,99 naar €15,00

Cliffrock Castle

Josephine Rombouts

€ 15,00
Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw: het verhaal van een droombaan op een kasteel in Schotland Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities. Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.
pro-mbookslibr3 : libris