Lucebert door Wim Hazeu

woensdag 21 februari 2018 19:30
Lucebert door Wim Hazeu

Op 8 februari verschijnt de indrukwekkende biografie over Lucebert door Wim Hazeu. Op woensdag 21 februari is daarom deze beroemde biograaf (Marten Toonder, Simon Vestdijk, Gerrit Achterberg..) bij ons te gast om een lezing over deze bijzondere dichter/kunstenaar!

Lucebert verscheen als een komeet, zo schreef Gerrit Kouwenaar, "en maakte zich binnen vijf jaar als dichter en later als schilder waar.
Tot op de dag van vandaag wordt hij gezien als een van de grootste dichters in ons taalgebied.
Kouwenaar schreef ook: ‘Wij zijn allemaal van de oorlog, het leed en hoge tonen.’

Wat dat voor Lucebert (1924-1994) betekende, beschrijft Wim Hazeu in deze meeslepende biografie, die voor een deel gebaseerd is op eerder ontoegankelijke of onbekende bronnen. 
Lucebert is het levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is het verhaal van worsteling en succes. Het is het verhaal van het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten.
Het is het verhaal over de dichters en kunstenaars die Lucebert omringden: Bertus Aafjes, Armando, Hans Andreus, Karel Appel en talloze anderen. En het is een verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje. Het leven van Lucebert was complex, en dit stelde Wim Hazeu voor vraagstukken die hij als biograaf nog niet eerder had hoeven oplossen.

Deze avond zal muzikaal omlijst worden: Herman van Tongerloo (zang en saxofoon) zingt en speelt met Gert Hoeksma (piano, zang) enkele liedjes uit het nieuwe programma 'Gemis'. Herman en Gert spelen al meer dan vijf jaar samen. Zij vormen het duo Weemoed. In de liedjes zoeken zij naar boeiende melodielijnen en liedteksten die ergens over gaan.

Datum: 21 februari 2018
Tijd: 19:30 uur
Lokatie: onze winkel (Slotlaan 221, Zeist)
Prijs: €7.50
Let op: als vriendenkaart houder betaal je voor deze avond geen €7.50, maar slechts 6 euro!

Kaartjes zijn verkrijgbaar in onze winkel. Ben je niet in de gelegenheid deze vooraf te kopen, dan kun je plaatsen reserveren via ons e-mailadres [email protected]

pro-mbookslibr3 : libris