Mischa Spel en Floris Don over de Johannes-Passion

dinsdag 13 maart 2018 19:30
Mischa Spel en Floris Don over de Johannes-Passion

Nergens anders ter wereld worden Bachs passies zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Reden voor Mischa Spel (redacteur klassieke muziek NRC Handelsblad) en Floris Don (programmeur Rotterdams Philharmonisch orkest) om een lezing te verzorgen over Bachs kleine passie: de Johannes-Passion!

De laatste jaren is de Johannes bezig aan een opmars. Terecht, want deze passie is net zo fenomenaal als de Matthäus. Met zijn Johannes-Passion verrichtte Bach baanbrekend werk: niet eerder was er een passie geschreven van zo’n omvang en met zo’n dramatiek. De nadruk in de Johannes-Passion ligt op Jezus als verlosser van de mensheid en minder, zoals in de Matthäus-Passion, op het menselijke lijden van Jezus.

Na het grote succes van de luistergids over de Matthäus-Passion laten de auteurs ons nu ook beter luisteren naar Bachs Johannes-Passion. Tijdens de lezing zullen Mischa Spel en Floris Don ons aan de hand van vele muziekfragmenten de verschillen tussen de Johannes- en de Matthäus-Passion horen en zal de Johannes-Passion voortaan een luisterervaring van jewelste zijn..

Datum: 13 maart 2018
Tijd: 19:30 uur
Lokatie: onze winkel (Slotlaan 221, Zeist)
Prijs: €7.50 (Onze vriendenkaarthouders betalen voor deze lezing slechts 6 euro!)

Kaartjes voor deze lezing zijn verkrijgbaar in onze winkel. Ben je niet in de gelegenheid deze vooraf te kopen, dan kun je plaatsen reserveren via ons e-mailadres [email protected]
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel!

pro-mbookslibr3 : libris