Kunst verzamelen door Manuela Klerkx & Oscar van Gelderen

donderdag 22 maart 2018 19:30
Kunst verzamelen door Manuela Klerkx & Oscar van Gelderen

Op donderdag 22 maart zullen Manuela Klerx en Oscar van Gelderen bij ons te gast zijn naar aanleiding van hun net verschenen boek Ontroerend goed. Zij geven deze avond een stoomcursus kunst kopen!

Tijdens deze avond zullen zij laten zien hoe je met verzamelaarsogen naar kunst kunt kijken, maar vooral dat je met ieder budget kunst kunt gaan verzamelen.
Daarnaast houden Manuela en Oscar kunstspreekuur: met alle vragen over kunst kun je op deze avond bij ze terecht!

Ook aanwezig op deze avond is journalist en (kunst)historicus Jessica van Geel. Zij zal Manuela en Oscar interviewen over hun kennis van het kunst verzamelen.
Deze avond zal veel handvatten en tips bieden voor iedereen die kunst wil gaan kopen en verzamelen, maar zeker ook voor iedereen die op een hele boeiende manier geïnformeerd wil worden over hoe de hedendaagse kunstwereld in elkaar zit.

Ontroerend goed
Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het?
Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Manuela Klerkx werkte na haar studie filosofie twintig jaar in toonaangevende galeries in België, Nederland en Italië, en had zes jaar haar eigen galerie in Milaan waar zij werk toonde van o.a. Marijn van Kreij, Navid Nuur en Jennifer Tee.
Momenteel werkt ze als kunstagent in Amsterdam. Haar grote passie is het scouten, begeleiden én verkopen van kunst(enaars).

Oscar van Gelderen is kunstverzamelaar en uitgever van onder meer Dave Eggers, John Williams (Stoner) en Judas van Astrid Holleeder. 


 
Datum: 22 maart 2018
Tijd: 19:30 uur
Lokatie: onze winkel (Slotlaan 221, Zeist)
Prijs: €7.50 (Onze vriendenkaarthouders betalen voor deze stoomcursus slechts 6 euro!)


Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar in onze winkel. Ben je niet in de gelegenheid deze vooraf te kopen, dan kun je plaatsen reserveren via ons e-mailadres [email protected]
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel!

 

pro-mbookslibr1 : libris