Mathijs Deen over 'Over oude wegen'

zondag 27 mei 2018 15:00
Mathijs Deen over 'Over oude wegen'

Mathijs Deen (auteur van Onder de mensen en De Wadden) komt naar de winkel om meer te vertellen over zijn meest recente boek Over oude wegen!


 

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. 

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad bevinden zich de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag treedt Mathijs Deen in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa, en vertelt hij hun verhalen.

Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. Over oude wegenis een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

Datum: zondag 27 mei 2017
Tijd: 15:00 uur
Lokatie: onze winkel (Slotlaan 221, Zeist)
De toegang is gratis maar wel graag vooraf reserveren via [email protected]!

Kaartjes voor deze middag zijn verkrijgbaar in onze winkel. Ben je niet in de gelegenheid deze vooraf te kopen, dan kun je plaatsen reserveren via ons e-mailadres [email protected]
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel!

pro-mbookslibr2 : libris