Lezing Jan Brokken "De rechtvaardigen"

woensdag 17 oktober 2018 19:30
Lezing Jan Brokken "De rechtvaardigen"

Groot nieuws! Jan Brokken, een Nederlandse auteur in het rijtje van Harry Mulisch en W.F. Hermans, geeft een lezing naar aanleiding van het in oktober te verschijnen boek ‘De rechtvaardigen’. Jan Brokken zal vertellen over zijn boek, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren. Vanwege de te verwachten interesse organiseren wij deze lezing, samen met onze collega's van  boekhandel Broese in Utrecht. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, bestel dan tijdig uw toegangsbewijs. U bent van harte welkom!

Over De rechtvaardigen:
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van die Nederlandse consul, Jan Zwartendijk, is even verheffend als heldhaftig. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Hij werd bij zijn actie geholpen door zijn Japanse collega in Kaunas en de Nederlandse ambassadeur in Riga. In 1997 kreeg hij postuum de Yad Vashem-eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Datum: woensdag 17 oktober | aanvang 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Broese Boekverkopers, Stadhuisbrug 5, 3511 KP Utrecht

Toegang: € 7,50 (Als vriendenkaarthouder betaalt u € 6.-)

Toegangsbewijzen zijn nú verkrijgbaar in de winkel. 

U bent van harte welkom!

 

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met ‘De provincie’ en schreef onder andere ‘De regenvogel’, ‘De blinde passagiers’, ‘De droevige kampioen’, ‘Mijn kleine waanzin’, ‘Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin’ en ‘In het huis van de dichter’. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht, met groot succes in Duitsland en Italië. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees ‘Jungle Rudy’ als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met ‘Baltische zielen’ schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met ‘De Kozakkentuin’ en het in oktober 2018 te verschijnen ‘De rechtvaardigen’ bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

pro-mbookslibr2 : libris