Een avond met Jaap Robben

woensdag 19 oktober 2022 19:30
Een avond met Jaap Robben

In samenwerking met Literair Zeist organiseren we op woensdagavond 19 oktober een avond met Jaap Robben. Hij is dan te gast bij ons in de winkel. Deze avond zal in het teken staan van zijn nieuwe roman Schemerleven!

Over het boek:

Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf.
Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

 

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk werd onder andere bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zomervacht haalde de longlist International Booker Prize 2021 en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Foto: Stephan Vanfleteren
Datum: woensdag 19 oktober 2022
Aanvang: 19:30 uur
Prijs: 7,50 euro
Reserveren: [email protected] of www.literairzeist.nl
pro-mbooks2 : libris