Boekentips

Op deze pagina vindt u de tips van de boekverkopers van uw boekhandel. Zij hebben vaak de nieuwste titels als eerste in handen en verslinden meerdere boeken per week.

Christa tipt "Leugenaar"

'Leugenaar' is de derde roman van de Israëlische schrijfster Ayelet Gundar-Goshen. Na het lezen van haar vorige roman 'Leeuwen wekken' was ik op slag groot fan van haar! Ze beschrijft in beide romans op meesterlijke wijze de innerlijke strijd die de hoofpersonages voeren tussen goed en fout. Deze prachtige roman met scherpe observaties verdient een groot leespubliek!

Leugenaar

Ayelet Gundar Goshen

€ 21,99
Er zijn mensen die met de vuist op de toonbank slaan en er zijn mensen die erachter staan en vriendelijk vragen: ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn?’ De zeventienjarige ijsverkoopster Noefar Sjalev behoort zonder twijfel tot de tweede categorie, onopvallend en dienstbaar. Als op een dag een beroemde zanger het winkeltje binnenkomt en beledigende opmerkingen maakt over haar uiterlijk omdat hij vindt dat ze hem te traag bedient, loopt zij de zaak uit. Hij gaat haar achterna in de veronderstelling dat ze er met zijn biljet van tweehonderd sjekel vandoor is gegaan. Noefars gil alarmeert de buurtbewoners en tot haar verbazing is iedereen ervan overtuigd dat de man haar seksueel probeerde lastig te vallen. En zij besluit hen dat te laten geloven. Voor het eerst in haar leven staat Noefar in het middelpunt van de belangstelling. Haar leugen maakt van de onopvallende, onhandige ijsverkoopster een heuse mediaprinses. Ondertussen eist een van de weinige mensen die weet wat er echt is gebeurd een prijs voor zijn zwijgen. Met zwarte humor en diep inzicht in de menselijke aard beschrijft Leugenaar hoe een klein leugentje een groot verschil kan maken. In een wereld van mediahypes en alternatieve feiten laat de schreeuw van een meisje een hele stad twitteren.

Olaf tipt "Wat je van bloed weet"

Oef. Wat komt dit boek binnen. Het verhaal van een jongen, die opgroeit in een gezin waarin het verre van veilig is. Zijn ouders slaan elkaar en wanneer ze dat zat zijn de kinderen. Maar het ergste moet nog komen, als de hoofdpersoon zich realiseert dat alles doorwerkt, dat zijn boosheid en de gevolgen van zijn verknipte jeugd niet zo makkelijk weg te wuiven zijn.. 
Een prachtige, indrukwekkende roman. Nooit sentimenteel, nooit op effect uit, maar des te indrukwekkender. Absoluut de beste roman van Philip Huff!

Wat je van bloed weet

Philip Huff

€ 22,50
Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe. Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Hollands Maandblad, The New York Review of Books en The Paris Review. Hij publiceerde de romans Dagen van gras (genomineerd voor de Academica Debutantenprijs), Niemand in de stad (winnaar Dioraphte Prijs, verfilmd door Michiel van Erp) en Boek van de doden (keuze van het jaar 2014 van HUMO), de verhalenbundel Goed om hier te zijn en de essaybundel Het verdriet van anderen. ‘Een indrukwekkend boek. De pijnlijk kale, rauwe taal van het begin vult zich langzaam met eloquentie, poëzie, levenslust. Huff is onverschrokken tegenover iets afschrikwekkends gaan staan, met zijn hart én ogen open.’ Nina Polak ‘Een beklemmende roman over kinderen van kijvende ouders. Of hoe de klotezooi van thuis jonge levens ontwricht. Huff verkent genadeloos hoe een zoon worstelt met zijn woede, leegte en verdriet. Prachtig verwoord – met de blik van een chirurg en een landschapsschilder. Een roman die je lang bijblijft, vooral de innerlijke strijd het anders te doen. Een must voor eenieder die voornemens is zich voort te planten.’ Adriaan van Dis ‘Een meedogenloos, barmhartig en altijd tintelend portret van een gezin verliefd op zelfvernietiging. Een geweldige roman van een onbevreesd eerlijke schrijver.’ Joseph O’Neill ‘Indringend en bij vlagen ondraaglijk intiem. Ik wilde soms wegkijken bij het geweld en de onmacht van deze familie.’ Karin Amatmoekrim ‘Prachtig en doorleefd laat Huff zien hoe een jeugd tot ver in de volwassenheid kan doorwerken. Een boek voor iedereen die ooit kind is geweest – of nooit de kans heeft gekregen er een te zijn.’ Tim Fransen

Helma tipt "Je liet mij leven"

Je leest een boek in een boek! Vlot en spannend geschreven. Kat- en muisspel tussen de dader en het slachtoffer. Verrassende en originele thriller!

Je liet mij leven

Catherine Ryan Howard

€ 20,00
Ze schreef het boek om de moordenaar te ontmaskeren. Maar wat als de moordenaar meeleest?Op haar twaalfde overleeft­ Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren. Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden hee­ft. Tenzij hij haar eerst vindt.In de pers‘Je liet mij leven is een spannende, goed geplotte thriller die een fascinerend kijkje in de geest van een seriemoordenaar geeft.’ **** VN Detective & Thrillergids‘Gewoonweg briljant! Origineel en betoverend spannend.’ Sophie Hannah‘Slim en bijzonder vlot geschreven. Deze nauwgezet geplotte thriller verdient het om een grote hit te worden.’ Irish Independent‘Indrukwekkend en met verve uitgevoerd. Je liet mij leven is een fascinerende en weloverwogen thriller.’ The Sunday Times

Claudia tipt "Engels voor leugens"

"Engels voor leugens" is een heel fijne verhalenbundel van Broese-collega Bertram Koeleman. Grappige, absurde en herkenbare verhalen. Waarschuwing: het kan zijn dat u zich als boekhandelsklant een tikkeltje beledigd gaat voelen. 

Engels voor leugens

Bertram Koeleman

€ 20,99
Een groepje studenten lokt onderling gevechten uit in nachtclubs en filmt de bloederige gevolgen. Een rockster op zijn retour is getuige van het opgraven van een gigantisch standbeeld. Een weduwnaar weet zich geen raad met zijn verdriet en wordt getergd door een vreemde, zwijgzame bezoeker. Net als in zijn veelgeprezen debuutroman 'De huisvriend' worden de personages in 'Engels voor leugens' geconfronteerd met raadselachtige, unheimische gebeurtenissen. Soms door eigen keuzes, soms door het onvoorspelbare gekronkel van het lot.

Hanske tipt "De kleuren van Anna"

"De kleuren van Anna" is een fascinerend boek, losjes spelend met het literaire idee van een roman. Eigenlijk is het een combinatie van essayistische mijmeringen en een verhaal zonder plot. Het gaat over kleine dagelijkse bezigheden en grote universele en actuele kwesties. Met als 'rode draad'(!) de poging van de schrijver om zijn liefde voor kleur in taal te vatten.

De kleuren van Anna

Sander Kollaard

€ 22,50
'Anna was bij onze eerste ontmoeting even in de zeventig. Ze had een hond, net als ik, en we raakten aan de praat in het dorp. Ze stelde zich voor, wees vaagjes in de richting van het huis waar ze sinds een paar weken woonde, en vertelde me toen dat ze als jonge vrouw een paar uur had gevochten met een engel.’ Na de plotselinge dood van Anna gaat Kollaards verteller op zoek naar de kleuren die hij dankzij haar heeft leren zien. Van Jakobs gevecht met de engel naar de woede waarmee we de wereld nu bezien, van de schilder Willem de Kooning naar de Zweedse bosbouw, van Joe Biden naar Alex de Galliër – hoe divers de onderwerpen ook zijn, steeds weer keert hij terug naar wat Anna tekende: kleur. De kleuren van Anna is een roman over onze verbeelding, over het vermogen om overal verhalen in te vinden, en over het belang daarvan.
pro-mbooks2 : libris