Boekentips

Op deze pagina vindt u de tips van de boekverkopers van uw boekhandel. Zij hebben vaak de nieuwste titels als eerste in handen en verslinden meerdere boeken per week.

Christa tipt "Meer dan je ooit zult weten"

Wat een GEWELDIG boek! Niet te geloven dat dit een debuut is. Deze roman heeft alles voor mij; het is een spannend, aangrijpend, true-crime-achtig familiedrama met scherpzinnig uitgewerkte, fascinerende personages! Een verhaal over liefde, moederschap, het gezin, geheimen en over de leugens die we elkaar vertellen en waar we soms zelf in gaan geloven. Briljant geschreven! Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek.

Meer dan je ooit zult weten

Katie Gutierrez

€ 21,99
Lore Rivera was met twee mannen tegelijk getrouwd, tot op een snikhete dag in 1986 één van hen erachter kwam en de ander doodschoot. Een geheim dubbelleven, een tragische moord. Dat is het verhaal dat de wereld kent. Het is niet het verhaal dat de jonge,true crime journaliste Cassie Bowman fascineert. Ze draagt het gewicht van haar eigen familietragedie, en Cassie wil meer weten over de vrouw in het hart van dit alles: Lore. Tot haar verbazing is Lore bereid te praten enterwijl de twee vrouwen naar elkaar toegroeien, merkt Cassie dat ze niet anders kan dan haar eigen donkerste geheimen opbiechten. Wanneer echter duidelijk wordt dat er meer achter de nacht van de moord zit dan ze zich realiseerden, kunnen beide vrouwen dan datgene onder ogen zien waar ze zich verre van hielden ...de waarheid? Een intrigerende roman, onverbiddelijken evocatief in zijn meeslepende studie van liefde, moederschap, seks, Mexico, journalistiek en meer.’ – W A S H I N G T O N P O S T

Olaf tipt "Wat je van bloed weet"

Oef. Wat komt dit boek binnen. Het verhaal van een jongen, die opgroeit in een gezin waarin het verre van veilig is. Zijn ouders slaan elkaar en wanneer ze dat zat zijn de kinderen. Maar het ergste moet nog komen, als de hoofdpersoon zich realiseert dat alles doorwerkt, dat zijn boosheid en de gevolgen van zijn verknipte jeugd niet zo makkelijk weg te wuiven zijn.. 
Een prachtige, indrukwekkende roman. Nooit sentimenteel, nooit op effect uit, maar des te indrukwekkender. Absoluut de beste roman van Philip Huff!

Wat je van bloed weet

Philip Huff

€ 15,00
Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe. Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Hollands Maandblad, The New York Review of Books en The Paris Review. Hij publiceerde de romans Dagen van gras (genomineerd voor de Academica Debutantenprijs), Niemand in de stad (winnaar Dioraphte Prijs, verfilmd door Michiel van Erp) en Boek van de doden (keuze van het jaar 2014 van HUMO), de verhalenbundel Goed om hier te zijn en de essaybundel Het verdriet van anderen. ‘Een indrukwekkend boek. De pijnlijk kale, rauwe taal van het begin vult zich langzaam met eloquentie, poëzie, levenslust. Huff is onverschrokken tegenover iets afschrikwekkends gaan staan, met zijn hart én ogen open.’ Nina Polak ‘Een beklemmende roman over kinderen van kijvende ouders. Of hoe de klotezooi van thuis jonge levens ontwricht. Huff verkent genadeloos hoe een zoon worstelt met zijn woede, leegte en verdriet. Prachtig verwoord – met de blik van een chirurg en een landschapsschilder. Een roman die je lang bijblijft, vooral de innerlijke strijd het anders te doen. Een must voor eenieder die voornemens is zich voort te planten.’ Adriaan van Dis ‘Een meedogenloos, barmhartig en altijd tintelend portret van een gezin verliefd op zelfvernietiging. Een geweldige roman van een onbevreesd eerlijke schrijver.’ Joseph O’Neill ‘Indringend en bij vlagen ondraaglijk intiem. Ik wilde soms wegkijken bij het geweld en de onmacht van deze familie.’ Karin Amatmoekrim ‘Prachtig en doorleefd laat Huff zien hoe een jeugd tot ver in de volwassenheid kan doorwerken. Een boek voor iedereen die ooit kind is geweest – of nooit de kans heeft gekregen er een te zijn.’ Tim Fransen

Helma tipt "Je liet mij leven"

Je leest een boek in een boek! Vlot en spannend geschreven. Kat- en muisspel tussen de dader en het slachtoffer. Verrassende en originele thriller!

Je liet mij leven

Catherine Ryan Howard

€ 20,00
Ze schreef het boek om de moordenaar te ontmaskeren. Maar wat als de moordenaar meeleest?Op haar twaalfde overleefde Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren. Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden heeft.Tenzij hij haar eerst vindt.In de pers‘Je liet mij leven is een spannende, goed geplotte thriller die een fascinerend kijkje in de geest van een seriemoordenaar geeft.’ **** VN Detective & Thrillergids‘Gewoonweg briljant! Origineel en betoverend spannend.’ Sophie Hannah‘Slim en bijzonder vlot geschreven. Deze nauwgezet geplotte thriller verdient het om een grote hit te worden.’ Irish Independent‘Indrukwekkend en met verve uitgevoerd. Je liet mij leven is een fascinerende en weloverwogen thriller.’ The Sunday Times

Claudia tipt "Engels voor leugens"

"Engels voor leugens" is een heel fijne verhalenbundel van Broese-collega Bertram Koeleman. Grappige, absurde en herkenbare verhalen. Waarschuwing: het kan zijn dat u zich als boekhandelsklant een tikkeltje beledigd gaat voelen. 

Engels voor leugens

Bertram Koeleman

€ 20,99
Een groepje studenten lokt onderling gevechten uit in nachtclubs en filmt de bloederige gevolgen. Een rockster op zijn retour is getuige van het opgraven van een gigantisch standbeeld. Een weduwnaar weet zich geen raad met zijn verdriet en wordt getergd door een vreemde, zwijgzame bezoeker. Net als in zijn veelgeprezen debuutroman 'De huisvriend' worden de personages in 'Engels voor leugens' geconfronteerd met raadselachtige, unheimische gebeurtenissen. Soms door eigen keuzes, soms door het onvoorspelbare gekronkel van het lot.

Hanske tipt "De kleuren van Anna"

"De kleuren van Anna" is een fascinerend boek, losjes spelend met het literaire idee van een roman. Eigenlijk is het een combinatie van essayistische mijmeringen en een verhaal zonder plot. Het gaat over kleine dagelijkse bezigheden en grote universele en actuele kwesties. Met als 'rode draad'(!) de poging van de schrijver om zijn liefde voor kleur in taal te vatten.

De kleuren van Anna

Sander Kollaard

€ 22,50
Een naamloze schrijver bezingt zijn muze, Anna, die hij leert kennen in het Zweedse dorp waar hij woont. Na haar plotselinge dood gaat hij op zoek naar de kleuren die hij dankzij haar heeft leren zien. Het resultaat is een verhaal dat alle kanten op waaiert – van Jakobs gevecht met de engel naar onze moderne woede, van de schilder Willem de Kooning naar de Zweedse bosbouw, van Joe Biden naar Alex de Galliër – maar steeds weer terugkeert naar wat Anna zo tekende: kleur. 'De kleuren van Anna' is een roman over onze verbeelding, over het vermogen om overal verhalen in te vinden, en over het belang daarvan. De verbeelding geeft ons niet alleen kunst, maar ook empathie. In een tijd waarin al te vaak een beroep wordt gedaan op benauwde instincten, viert Kollaards verteller een feestje met onze gullere driften.
pro-mbooks2 : libris