Leesgroepavond Pieter Waterdrinker

Lees je met ons mee?

Op dinsdag 14 juni organiseren we een leesgroepavond over Biecht aan mijn vrouw van Pieter Waterdrinker.

In het voorjaar van het roerige jaar 2020 verruilden Pieter Waterdrinker, zijn vrouw en drie poezen hun appartement in Sint-Petersburg voor een tijdelijk onderkomen in de Franse Tarn. Wanneer Waterdrinker in november van dat jaar enkele weken in het Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam verblijft, beleeft de coronapandemie inmiddels zijn hoogtepunt. Op een dag verschijnt de dertigjarige Jeva Harms in het Schrijvershuis, die daar eerder verbleef met de zwarte rapdichter Winston Wow. Als dan ook nog eens Waterdrinkers succesvolle en schatrijke oude schoolvriend Otto Brons opduikt, ziet de schrijver zich geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden dat zijn bestaan volledig op zijn kop zet. 

Biecht aan mijn vrouw is een even hilarisch als weemoedig relaas over de zin van het leven, over liefde, kinderen, trouw en ontrouw, over het verstrijken van de tijd en het onherroepelijke ouder worden. Met schwung en milde spot becommentarieert Waterdrinker de huidige tijd, waarbij hij de lezer wederom tot de laatste bladzijde weet te boeien. Net als in zijn bestseller Tsjaikovskistraat 40 neemt Waterdrinker ons wederom mee op een flaneertocht door zijn leven.

Wanneer:  dinsdag 14 juni 2022
Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur
Plaats: onze winkel

Onze leesgroep heeft inmiddels een enthousiaste vaste kern, maar je kunt ook gewoon per boek aansluiten. Deelname is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is een persoonlijke aanmelding vooraf noodzakelijk (ook als je al eerder hebt meegedaan). Dat kan via [email protected] (vóór 15 mei). Je naam en mobiele telefoonnummer onder vermelding van ‘leesgroep’ is voldoende. Daarna ontvang je een mail ter bevestiging van deelname. We gaan er vanuit dat je het boek via ons hebt aangeschaft én gelezen.

We verheugen ons op je komst!pro-mbooks3 : libris