Leesgroepavond Wormmaan MET auteur Mariken Heitman

Lees je met ons mee?

Op dinsdag 20 september organiseren we een leesgroepavond over Wormmaan, bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2022. Bijzonder om aan te kondigen: auteur Mariken Heitman zal de bijeenkomst komen opluisteren. Hierdoor zal de avond een andere invulling krijgen dan je misschien gewend bent van onze leesgroepavonden.

Wormmaan gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. Wormmaan is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

Wanneer:  dinsdag 20 september 2022

Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur

Plaats: onze winkel


We stellen het op prijs als je het boek bij ons aanschaft
(ter voorbereiding op de avond).
Uiteraard zal Mariken Heitman ook signeren.

 

Onze leesgroep heeft inmiddels een enthousiaste vaste kern, maar je kunt ook gewoon per boek aansluiten. Deelname is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is een persoonlijke aanmelding vooraf noodzakelijk (ook als je al eerder hebt meegedaan). Dat kan via [email protected] (vóór 22 augustus). Je naam en mobiele telefoonnummer onder vermelding van ‘leesgroep’ is voldoende. Daarna ontvang je een mail ter bevestiging van deelname. Uiteraard gaan we er vanuit dat je het boek hebt gelezen.

 

We verheugen ons op je komst!pro-mbooks2 : libris