Een muzikale avond met Frits Spits en zijn gast Kick van der Veer

woensdag 24 februari 2016 20:00
Een muzikale avond met Frits Spits en zijn gast Kick van der Veer
Frits Spits vertelt over zijn boek 'De standaards van Spits' en wordt met een muzikale quiz bijgestaan door Kick van der Veer. Luister mee, zing mee en speel mee met de quiz!

 

Frits Spits startte zijn radiocarrière in 1973 bij de VARA. Vanaf 1978 tot en met 1995 presenteerde hij De Avondspits en groeide hij uit tot één van de bekendste radiomakers in Nederland. In zijn persoonlijke canon van het Nederlandstalige lied De Standaards Van Spits, schrijft Spits over muziek, taal en inhoud, gevat in een miniportret van betreffende artiest aangevuld met persoonlijke herinneringen.

De Standaards van Spits bevat 4 cd’s, met 80 liedjes van onder meer Boudewijn de Groot, Drs. P, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Robert Long, Freek de Jonge, Thé Lau, Daniël Lohues, Spinvis, Acda en De Munnik en Typhoon. Van cabaret naar kleinkunst, van rock naar pop, en terug.

Frits Spits is iedere zaterdagochtend te beluisteren op Radio 1, in het programma 'De Taalstaat'.

 

Kick van der Veer is presentator en medesamensteller van Andermans Veren, een radiorubriek op Radio 5 die om cabaret en kleinkunst draait.

Op iedere doordeweekse dag is Kick tussen 11.30 en 11.45 uur te beluisteren op in 'Arbeidsvitaminen', het langstlopende radioprogramma ter wereld. Iedere zondag is hij live te horen in hetzelfde programma, van 9.00 tot 10.00 uur. 

Ook staat Kick weer op de planken. Onder meer met lezingen over de wereld van de kleinkunst. Daarnaast is hij adviseur van het Amsterdams Kleinkunst Festival en auteur/samensteller van diverse boeken en cd's over kleinkunstenaars als Fons Jansen, Hans Dorrestijn, Lennaert Nijgh, Ramses Shaffy, Herman van Veen en Paul van Vliet.

Voor deze avond stelde Kick van der Veer een quiz samen met de muziek uit het boek van Frits Spits.

 

Datum: woensdag 24 februari

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur

Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren

Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of reserveer per email: [email protected]

pro-mbooks2 : libris