Inez en Jos van Oord over 'Rebible'

woensdag 14 februari 2018 19:00
Inez en Jos van Oord over 'Rebible'

Samen met haar broer Jos praat Inez van Oord over dit opzienbarende boek tijdens de lezing op 14 februari in de Ontmoetingskerk in Laren.

‘Hoe komt het dat wij Boeddha omarmen als een teddybeer en de Bijbel links laten liggen?’ Die vraag nestelde zich in de gedachte van Inez van Oord. De Boeddha dame, zoals zij wel genoemd wordt door haar vele verhalen in Happinez over deze religieuze stroming, ging samen met haar broer op zoek.

‘Kunnen wij nog iets met die bijna vergeten verhalen die wij ons nog vaag herinneren uit onze jeugd?’ vroeg zij zich af en ging op zoek naar een nieuwe manier om de Bijbel te lezen. Zij kreeg daarbij hulp van haar broer Jos, theoloog en op dit moment interimpredikant in Baarn. Resultaat van deze zoektocht werd het boek Rebible.
Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger. Maar de verhalen horen bij onze geboortegrond. Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen, naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Dit boek is het verslag van haar zoektocht naar deze  verhalen, die voortaan op een andere manier inspireren. Samen met haar broer Jos praat Inez over dit opzienbarende boek tijdens de lezing op 14 februari in de Ontmoetingskerk in Laren. 

Praktische informatie:
Datum: woensdag 14 februari 2018
Tijd: Inloop vanaf 19.00u, lezing van 19.30u-21.30u
Plaats: Ontmoetingskerk, Kerklaan, Laren

Toegang is gratis, wel graag even een plaatsje reserveren in de winkel of via [email protected]

pro-mbooks2 : libris