Griet op de Beeck vertelt over Gij nu

woensdag 15 juni 2016 20:00
Griet op de Beeck vertelt over Gij nu
Griet op de Beeck kent u van haar veelgelezen en veelgeprezen boeken 'Vele hemels boven de zevende' en 'Kom hier dat ik u kus'. Van laatstgenoemde titel zijn inmiddels 22 drukken verschenen. Onlangs verscheen haar nieuwste boek: "Gij nu", wederom een dijk van een boek, waarover Griet op de Beeck zal vertellen.
Over het boek
Vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo'n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.
Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt.
Griet Op de Beeck heeft geen roman geschreven, maar Gij nu is geenszins een verzameling per ongeluk bij elkaar geplaatste verhalen. Het is wel degelijk de bedoeling om bij het begin te beginnen en door te lezen tot het eind, om dan te ontdekken dat het boek meer is dan de droge optelsom van de afzonderlijke delen. Niet omdat er anekdotische verbanden zouden bestaan, maar omdat de schrijver probeert op deze manier iets te vertellen wat de lotgevallen van de vijftien individuen ver overstijgt.

 

 

Datum: woensdag 15 juni

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur (deuren vanaf 19.30 uur geopend)

Plaats: Ontmoetingskerk, Kerklaan 41, Laren

Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of reserveer per email: [email protected]

pro-mbooks2 : libris