Lezing van Yvonne Keuls over haar nieuwste boek

woensdag 7 maart 2018 20:00
Lezing van Yvonne Keuls over haar nieuwste boek

Yvonne Keuls is een verhalenverteller pur sang en brengt een ode aan Hella S. Haasse in haar nieuwste boek Zoals ik jou ken, ken jij mij. Op woensdag 7 maart komt Yvonne Keuls naar Laren voor een lezing over haar nieuwste boek van 20.00u tot 22.00u in de Ontmoetingskerk in Laren.

 

"Oeroeg was mijn vriend," zo begint Hella Haasse haar beroemde boek Oeroeg.
'Met een variatie daarop zeg ik: "Hella was mijn vriendin." En dat lag niet voor de hand want wij scheelden veertien jaar en hadden totaal verschillende karakters. Hella, een erudiete vrouw die haar meningen zorgvuldig formuleerde, ik, een spontane rebel met het woord op de tong. Wij leken geschapen om op elkaar te botsen, ook al waren er redenen om sympathie en begrip voor elkaar te hebben: wij hadden ons hart verloren aan toneel en literatuur en wij waren beiden geboren in het toenmalige Batavia waar Hella vaak bij ons thuis kwam.

45 jaar waren Hella en ik bevriend en werkten wij samen o.a. bij de televisie. Over die roerige jaren schreef ik mijn boek Zoals ik jou ken, ken jij mij. Dat is ook de titel van de lezing die ik op 7 maart 2018 zal geven. Ik laat u meeleven met onze vriendschap, maar ook met de strubbelingen die daar vanzelfsprekend regelmatig uit voortkwamen. Ik nodig u van harte uit om naar mijn lezing te komen luisteren.'

Yvonne Keuls

 

Praktische informatie:
Datum: Woensdag 7 maart 2018
Locatie: Ontmoetingskerk, Kerklaan 41, Laren
Tijd: 20.00u tot 22.00u
Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of reserveer per email: [email protected]

 

Zoals ik jou ken, ken jij mij van Yvonne Keuls is een prachtig, ontroerend relaas van de diepe vriendschap tussen de twee grote Nederlandse auteurs Yvonne Keuls en Hella Haasse. Eerder verschenen van Yvonne Keuls onder andere Het verrotte leven van Floortje Bloem, Mevrouw mijn moeder en Jan Rap en z’n maat. Veel van Keuls’ boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving zij de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele oeuvre.

Zoals ik jou ken, ken jij mij biedt een geweldig inkijkje in de televisiewereld van de jaren zestig en zeventig, én in de literaire wereld van die tijd, met vergeten schrijvers als Couperus en Vestdijk. Yvonne Keuls beschrijft de groeiende populariteit van de televisie en de emancipatie van de vrouw, evenals de generatie die ‘dat Indische leven’ in Nederland zo mist. Maar bovenal toont dit prachtige verhaal op ontroerende wijze de klievende momenten in het leven van de twee schrijfsters, die van grote betekenis zijn geweest voor hun vriendschap.

 

Foto © Mark Kohn

 

pro-mbooks3 : libris