Boekpresentatie Elisabeth Lockhorn in de Johanneskerk

woensdag 11 november 2015 20:00
Boekpresentatie Elisabeth Lockhorn in de Johanneskerk
Graag nodigen we u uit voor de boekpresentatie van 'Andreas Burnier, metselaar van de wereld' van Elisabeth Lockhorn

 

Datum: woensdag 11 november 2015

Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren

Tijd: 20.00 uur

Toegang is gratis, reserveren is noodzakelijk.

Dit kan via [email protected] of 035-5382312

 

Andreas Burnier, metselaar van de wereld is een meeslepend biografisch portret van een schrijver en denker die de moed had tegen de keer in te schrijven en daarmee het denken in onze tijd op indrukwekkende wijze heeft verrijkt.

Over Andreas Burnier:

Schrijver en criminoloog Andreas Burnier/Ronnie Dessaur (1931-2002) was een leven lang ontheemd, hetgeen zijn weerslag vond in indringende romans als Een tevreden lach, De litteraire salon, Het jongensuur en in talrijke essays en lezingen. Als Joods kind werd zij in de oorlog in zestien verschillende onderduikgezinnen geplaatst. Als ‘transgender avant la lettre’ worstelde zij met haar identiteit. Als feministe weigerde zij mannenhaat en gebrek aan ambitie als deugden te aanvaarden. Toen de euthanasiewet in de maak was, die door heel vooruitstrevend Nederland werd omhelsd, wees zij in een fel pamflet op de gevaren ervan en bepleitte zij andere vormen van omgang met stervenden. In een tijd dat de ziel werd afgeschaft had zij de euvele moed het over de ziel te hebben.

De in Blaricum wonende auteur Elisabeth Lockhorn publiceerde onder meer de literaire interviewbundels Geletterde mannen en Geletterde vrouwen, interviews die eerder verschenen in Vrij Nederland en Opzij.

Elisabeth Lockhorn en de Larense Boekhandel verwelkomen u graag op de 11e november.

pro-mbooks2 : libris