Besloten lezing KindKind voor de basisschoolleerlingen van Laren

woensdag 5 oktober 2016 09:30
Besloten lezing  KindKind voor de basisschoolleerlingen van Laren
De Stichting Vrienden van de Larense Boekhandel heeft als doel literatuur onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek door het organiseren van activiteiten. Eén van die activiteiten is een jaarlijkse lezing in de Kinderboekenweek voor de kinderen van Larense basisscholen. Op deze manier komen alle kinderen, ook kinderen die zelden of nooit in een bibliotheek of boekwinkel komen, in aanraking met literatuur en auteurs. Zo ontdekken zij hoe leuk lezen kan zijn. KindKind zal deze Kinderboekenweek de klassen vertellen over hun werk. We zijn er trots op dat zij bij ons langskomen!

 


 

Achter de naam KindKind gaat het Nederlandse schrijversechtpaar Dennis Kind en Wendel Kind – Wagenaar schuil. Hun debuut, het spannende jeugdboek ‘Secret Scouts en De Verloren Leonardo’, is in 2013 verschenen en werd meteen in verschillende recensies getipt als hét kinderboek van het jaar.


De ‘Secret Scouts’-serie draait om vriendschap, avontuur en mysterie en heeft een sterke link met kunstgeschiedenis. Waar kunsthistorische onderwerpen doorgaans saai gebracht worden, als een opsomming van feiten, besloot het schrijversduo mysterieuze feiten te verweven met fictie, met als resultaat een veel geprezen razend spannend avonturenverhaal.

Het tweede deel van de serie, 'Secret Scouts en de vermiste president', verschijnt eind september.

Voor deze lezing zijn geen kaarten verkrijgbaar, ze wordt door de Stichting aangeboden aan de basisscholen en u kunt zich er dus niet voor aanmelden.

 

 

pro-mbooks2 : libris