Luisterboek vragen

Staat je vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice door te bellen naar 033-2532300 of een e-mail te sturen naar [email protected]

Wat is een luisterboek?

Een luisterboek is een boek dat wordt voorgelezen, in digitale vorm.

De luisterboeken bij Libris.nl zijn downloads. Dit betekent dat ze kunnen worden afgespeeld in de Libris Luisterboeken app, of als MP3-bestanden kunnen worden gedownload.

Een luisterboek is digitaal. Je ontvangt dus geen fysiek product thuis wanneer je een luisterboek bestelt.

Let op: omdat luisterboeken voor eigen gebruik op je eigen leesapparaten gepersonaliseerd worden, kunnen eenmaal gekochte luisterboeken niet geannuleerd of geruild worden.

Hoe koop ik een luisterboek bij Libris?

Voor het aanschaffen van luisterboeken bij uw Libris of Blz.-boekhandel, heb je een Libris account nodig. Heb je deze nog niet? Dan kun je deze aanmaken: https://libris.nl/inloggen

Op onze webshop zoek je naar het luisterboek. Bij een luisterboek staat in het blauw ‘luisterboek’ vermeld. Plaats deze in je winkelmandje, het bestelproces wijst zichzelf. Na betaling wordt het luisterboek direct toegevoegd aan je profiel.

Via Profiel > Mijn luisterboek kun je het luisterboek direct downloaden als MP3. Makkelijker is om het luisterboek te luisteren via de Libris Luisterboeken app, hier verschijnt het luisterboek na inloggen met het Libris account vanzelf in de app.

Kan ik een downloadbestelling nog annuleren of wijzigen?

Helaas kun je een downloadbestelling niet meer wijzigen of annuleren. Luisterboeken worden voor eigen gebruik gepersonaliseerd en toegevoegd aan je account. Het herroepingsrecht is uitgesloten.

Door op "betalen" te klikken stem je in met directe levering en zie je af van het herroepingsrecht. Je wordt in het bestelproces hierop gewezen.

Hoe kan ik mijn luisterboek in gebruik nemen?

Een luisterboek is te beluisteren via de Libris Luisterboeken app. Deze kun je downloaden op je smartphone / iPhone of tablet / iPad. Voor meer informatie over de Libris Luisterboeken app, klik hier.

Ik wil een luisterboek cadeau doen, hoe werkt dit?

Een luisterboek kun je niet zomaar cadeau doen, omdat deze wordt toegevoegd aan het account van degene die het luisterboek koopt. Om een luisterboek cadeau te doen, kun je het beste een (digitale) Boekenbon aankopen. De ontvanger kan dan zelf het gewenste luisterboek bestellen op onze webshop.

Wil je een fysieke Boekenbon cadeau doen? Deze koop je bij de Libris of Blz boekhandel bij jou in de buurt. Meer informatie over de Boekenbon-cadeaukaart vind je hier. De Boekenbon is niet verkrijgbaar in onze webshop.

Je kunt ook een digitale Boekenbon aankopen. Hiervoor ga je naar www.boekenbon.nl en bestel je een digitale Boekenbon / e-card Boekenbon. Het kaartnummer en de pincode kun je dan doorsturen naar de ontvanger. Deze kan hiermee zelf het luisterboek aanschaffen op onze webshop.

Hoe kan ik mijn luisterboek als MP3-bestanden downloaden?

Naast het luisteren via de Libris Luisterboeken app kun je ook de MP3-bestanden van een luisterboek downloaden. Hiervoor dien je een computer te gebruiken, omdat deze bestanden vaak groot en veel zijn.

Op je computer ga je naar www.libris.nl en vervolgens naar je profiel. Kies daarna voor 'Mijn luisterboeken'.

Achter het luisterboek zie je het woord ‘Downloaden’. Wanneer je hierop klikt, wordt er een ZIP-bestand op je computer gedownload. Dit ZIP-bestand kun je uitpakken op je computer. Hierna vind je de MP3-bestanden. Een luisterboek kan uit één bestand bestaan, maar bestaat meestal uit meerdere losse MP3-bestanden per hoofdstuk.

Deze bestanden kun je afspelen op je computer, of indien gewenst overzetten naar een ander apparaat.

Mijn luisterboek is verlopen, wat nu?

Is je luisterboek verlopen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Onze klantenservice kan dan in de meeste gevallen het luisterboek opnieuw voor je activeren.

Wij kunnen het luisterboek opnieuw activeren zolang deze wordt aangeboden door de uitgever. In de regel houden we hiervoor een periode van twee jaar aan. Houd er rekening mee dat indien een luisterboek tussentijds wordt teruggetrokken door de uitgever, wij deze niet opnieuw kunnen activeren.

Hostname: pro-mbooks3