Tolino ereader

Libris werkt sinds september 2014 samen met de bekende Duitse leverancier Tolino.

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze ebook- en ereader-helpdesk door een mail te sturen naar: [email protected]

Welke ereader verkoopt Libris.nl?

Sinds september 2014 werkt Libris samen met de bekende Duitse leverancier Tolino. Op dit moment zijn er twee modellen beschikbaar: de Tolino Page 2 en de Tolino Vision 5.

 

Voor meer informatie over de Tolino Page 2, klikt u hier.

Voor meer informatie over de Tolino Vision 5, klikt u hier.

Garantie en reparatie

Lees hier alles over garantie en reparatie van de tolino ereader.

Hoe koppel ik mijn Libris-account aan mijn Tolino ereader?

Zodra u een nieuwe Tolino ereader hebt aangeschaft, dient u het apparaat te installeren. Alle ereaders die u aanschaft bij Libris of de aangesloten boekhandelaar zijn ingesteld op de Libris-bibliotheek. Dit betekent dat u direct kunt inloggen met uw Libris-account.

Hoe autoriseer en de-autoriseer ik de Tolino met mijn Adobe-ID?

Dit is alleen van toepassing op ebooks beveiligd met Adobe-DRM. Verreweg de meeste ebooks die wij op het moment verkopen, zijn ebooks beveiligd met watermerk-DRM. Er zijn enkele uitzonderingen.

Autoriseren:
Autoriseren kan via het programma Adobe Digital Editions. Gebruikt u hiervoor de handleiding op deze pagina.

 

Deautoriseren:

Windows-gebruikers:
Om een ereader te deautoriseren start u Adobe Digital Editions op, sluit u de ereader op uw computer aan en drukt u vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl-Shift-E (dus gelijktijdig Ctrl ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'E' drukken): een venster verschijnt waar u uw ereader kunt deautoriseren.

Om een computer te deautoriseren start u Adobe Digital Editions op en drukt u vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl-Shift-D (dus gelijktijdig Ctrl ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'D' drukken): een venster verschijnt waar u uw computer kunt deautoriseren.

 

Apple Mac OS X-gebruikers:
Om een ereader te deautoriseren start u Adobe Digital Editions op, sluit u de ereader op uw computer aan en drukt u vervolgens op de toetsencombinatie Command-Shift-E (dus gelijktijdig Command ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'E' drukken): een venster verschijnt waar u uw ereader kunt deautoriseren.

Om een computer te deautoriseren start u Adobe Digital Editions op en drukt u vervolgens op de toetsencombinatie Command-Shift-D (dus gelijktijdig Command ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'D' drukken): een venster verschijnt waar u uw computer kunt deautoriseren.

Hoe zet ik elders gekochte ebooks op mijn Tolino?

U kunt ook elders gekochte ebooks toevoegen aan uw Tolino. U koppelt uw ereader aan uw computer. Het bestand kopieert u vervolgens van computer naar ereader. Zodra u de ereader weer afkoppelt, wordt het ebook toegevoegd aan de Tolino ereader.

U kunt ook draadloos boeken toevoegen. Via deze pagina vindt u de bijbehorende handleiding.

Mijn Tolino is vastgelopen, wat nu?

Wat vervelend dat uw Tolino is vastgelopen. Mogelijk moet het apparaat weer wennen aan uw gebruik. We raden u in deze situatie aan om het apparaat voor een lange periode, minimaal 3 uur, op te laden via de kabel aan een computer of laptop.

Mocht dit het probleem niet verhelpen neemt u dan contact op via de helpdesk: [email protected].

Ik heb een ander probleem met mijn Tolino

Neemt u in alle andere gevallen contact op met onze helpdesk via [email protected] of [email protected].