Aquitanië

ebook

Land van water

Eva García Sáenz de Urturi Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Aquitanië

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

1137. De hertog van Aquitanië de meest welvarende regio van Frankrijk wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Deze roman overspant een eeuw vol wraak, bedrog en strijd, en beschrijft op overweldigende wijze het mysterie rond de drie personen die het begin vormen van wat later Europa zal worden genoemd.

Als het schrijven van een roman is als het bouwen van een kerk, dan heeft Garcia een kathedraal gebouwd. Een fantastisch, perfect gecomponeerd middeleeuws kunstwerk. Het is de roman waarvan ik zou willen dat ik hem had geschreven. Juan Eslava Galán
ISBN
9789044932997
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
A.W. Bruna Uitgevers
Druk
2e
Verschenen
22-06-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
336 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris