Soraya Riem | Gruwelijk lekker

Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem

Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten

Vanaf nu verkrijgbaar

Gruwelijk lekker!

Soraya Riem

€ 24,99
Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem. Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten. Bomvol ultiem comfortfood waar je gegarandeerd van zult watertanden. Van crispy Doritos-kipwraps tot Korean beef bowls, van de beste halloumibagels tot de knapperigste onion rings. Geen moeilijk gedoe, gewoon gruwelijk lekkere recepten. Pas op, want met dit boek krijg je misschien wel net zoveel plezier in de keuken als Soraya. ‘Eindelijk foodporn die ik WEL zelf kan bereiden. Gruwelijk!’ Eke Bosman, @snackspert ‘Met dit leuke kookboek ben je binnen de kortste keren zelf een toppertje in de keuken. BAM!’ @Haagschekeuken ‘Dankzij Soraya krijgen mijn kinderen EINDELIJK fatsoenlijk te eten.’ Roxane van Iperen Soraya Riem (1993) studeerde communicatie en multimedia design, en was daarna werkzaam als visual content creator en eventmanager bij Lebowski Publishers. Op dit moment werkt Soraya als content creative voor de Stadsschouwburg van Haarlem. Eind 2020 begon die op TikTok, waar diens (kook)vlogs binnen no-time enorm populair werden.

Recept: Caesar salad soft taco’s

Deze mini soft taco’s zijn perfecte hapjes voor op een feestje, want makkelijk in de hand te houden en in twee happen op. Wees niet bang voor de ansjovis (veel mensen vinden dat het een heftige smaak heeft), je ziet er niets meer van in de saus en het is wel echt noodzakelijk voor een goede caesardressing. 

 Bereiding 45 minuten
 Aantal personen: 4

 Benodigdheden
 Ovenschaal

 Ingrediënten
 - 4 ansjovisfilets,
 - 2 teentjes knoflook
 - 2 tl mosterd
 - sap van ½ citroen
 - 2 tl worcestershiresaus
 - 8 el mayonaise
 - zout en peper
 - 2 kropjes little gem (baby-romainesla)
 - 150 g ontbijtspek
 - 50 g bloem
 - 2 eieren
 - 50 g panko
 - 2 kipfilets
 - olijfolie
 - 12 mini-tortilla’s

1 Snijd de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk en doe in een grote kom. Voeg de mosterd, het citroensap en de worcestershiresaus toe en roer goed door. Doe er 4 eetlepels mayonaise bij, proef en breng op smaak met zout en peper. 2 Was de slakropjes, verwijder de kern en snijd in reepjes. Meng door de dressing en zet apart. 3 Bak de plakjes ontbijtspek aan beide kanten krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapier. 4 Zet drie kommen klaar. Meng in de eerste de bloem met wat peper en zout, kluts in de tweede de eieren en doe in de derde de panko. 5 Snijd de kipfilets in blokjes van 3 cm. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. 6 Bak – in de pan waarin je het spek hebt gebakken – de kipfiletblokjes in een scheut olie rondom gaar en goudbruin. 7 Beleg een mini-tortilla met een plukje sla. Doe er dan wat kip op en zet hem in de ovenschaal zodat-ie rechtop blijft staan. Ga zo door met de rest van de tortilla’s sla en kip. Voor de finishing touch verkruimel je het spek erboven.

 

 

pro-mbooks2 : libris