Benjamin Moser (Houston, 1976) schreef een biografie over de Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector, waarmee hij deze schrijfster voorgoed op de kaart zette. In 2020 verscheen van de hand van Moser de beroemde biografie over Susan Sontag. Hij ontving hiervoor de Pulitzer Prize.
Moser volgde zijn hart en woont nu 20 jaar in Nederland. Om Nederland beter te begrijpen dwaalde hij door musea en kwam oog in oog te staan met de fascinerende schilders uit de Gouden Eeuw: Rembrandt, Ter Borch en Vermeer. Hij raakte hier gefascineerd door de schilders uit de Gouden Eeuw: Rembrandt, Steen en Vermeer. In zijn nieuwste boek 'De wereld op zijn kop, ontmoetingen met de Hollandse meesters' vertelt Moser hoe deze kunstenaars hem inspireerden om meer over zichzelf en over zijn nieuwe land te weten te komen.
Hij stuitte op vragen die deze meesters ook stelden: Waarom maken we kunst, en waarom hebben we haar nodig? Wie, en wat, is een kunstenaar? Hoe kan kunst helpen onszelf te zien, en hoe kan ze ons helpen anderen te zien?
We hebben Moser bereid gevonden om naar Lochem te komen. Hij gaat vertellen over zijn nieuwe boek 'De wereld op zijn kop, ontmoetingen met de Hollandse meesters'. Hierna zal hij in gesprek gaan met literatuurwetenschapper Josephine Wajer (Boekhandel Lovink) en kunsthistoricus Jaap Nijstad (Synagoge Lochem). De avond wordt georganiseerd door Boekhandel Lovink ism de Synagoge Lochem en Stichting vrienden boekhandel Lovink. Entree: €15