Koos Meinderts & Annette Fienieg komen op bezoek

dinsdag 21 juni 2022 20:00
Koos Meinderts & Annette Fienieg komen op bezoek

Samen maakten ze een prachtige verzenbundel, bestemd voor volwassen lezers: Voor altijd vandaag, uitgebracht bij uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Op de langste avond van het jaar, 21 juni – de zonnewende – doen zij Lochem aan voor een interview, een informatief samenzijn en signeren.

Boekhandelaar en journalist Eke Mannink zal met ze praten over het leven in het algemeen en dat van hen in het bijzonder. 
Fienieg, die de prenten voor het boek met een speciale sjabloontechniek maakte, zal ingaan op de totstandkoming van de illustraties. 
Meinderts schreef eerder een aantal jeugdboeken en een aantal teksten voor liedjes van Het Klein Orkest. Zijn taal zal die avond centraal staan.
 
Koos Meinderts (1953) maakt in 1983 met Mooi meegenomen zijn debuut als schrijver. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan: kinderboeken, jeugdromans en boeken voor volwassenen.
Zijn kinderboeken worden meestal geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg. Meinderts woont en werkt in Utrecht.  
Meinderts' werk is veelvuldig vertaald. Zijn jongerenroman De zee zien werd bekroond met de Boekenleeuw, hij ontving een Gouden Griffel voor Naar het Noorden en zijn lied Maite Maria werd onderscheiden met de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Samen met Harrie Jekkers kreeg hij de Annie MG Schmidtprijs voor Terug bij af.
 
Annette Fienieg (1959) volgde de opleiding Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, waar ze dus nog altijd woont en werkt. 
Naast haar werk als grafisch kunstenaar heeft ze ruim tachtig kinderboeken geïllustreerd. Ze werkt voor diverse uitgevers in Nederland, maar ook in Duitsland.
Ze wonnen de Kinderboekwinkelprijs voor het prentenboek ‘Bij ons in de straat’ in 2012.
 
Datum: 21 juni '22
Plaats: Boekhandel Lovink, Markt 18, Lochem
Tijd: 20.00 uur (vanaf 19.30 is de winkel open)
 
Entree: 10 euro
Kaartjes zijn te koop in de winkel.

pro-mbooks3 : libris